Tren gratuit destinat moldovenilor de peste Prut din Timişoara pentru turul II al alegerilor din republică

449

Studenţii şi elevii moldoveni din Timişoara şi celelalte mari centre universitare din România pot merge în Republica Moldova gratuit, cu trenul, cu ocazia turului II al alegerilor prezidenţiale.

Decizia a fost luată de Guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă.

„În baza Ordonanței de Urgență adoptată de Guvern în ședința de miercuri, 2 noiembrie, CFR Călători va elibera bilete dus-întors, gratuit , cu tren Regio şi InterRegio, clasa a II–a, în perioada 12 – 13 noiembrie 2016, către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României, respectiv: Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava”, anunţă CFR Călători.

Măsura are scopul să asigure posibilitatea cât mai multor tineri din Republica Moldova, aflați la studii în România, să-și exercite dreptul de vot.

Tinerii primesc o călătorie gratuită dus-întors, cu tren regio şi interregio din: Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava, Craiova.

Biletul de călătorie va fi eliberat la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs sau adeverinței eliberate de instituția de educație la care este înscris.

Este obligatorie procurarea biletului atât pentru dus, cât şi pentru întors, iar călătoria de întoarcere va avea loc în ziua de 13 noiembrie 2016. Pe biletul de călătorie vor fi menţionate numele şi prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria şi numărul actului de identitate, calitatea de elev (E) sau student (S).

LĂSAȚI UN MESAJ