Trei români au abandonat Maratonul Artic în prima zi de competiție. Tibi Ușeriu conduce detașat

223

Trei din cei patru români care s-au înscris anul acesta la cel mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra au abandonat cursa încă din prima de competiție, însă bistrițeanul Tibi Ușeriu a reușit să preia conducerea și a trecut de 100 de mile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Trei din cei patru români care s-au încris la a zecea ediție a maratonului artic – 6633 Arctic Ultra au abadondat concursul încă din prima zi, unul dintre competitori suferind o accidentare iar ceilați doi au abadonat din cauza vremii extrem de dificile. Bistrițeanul Tibi Ușeriu, cel care a câștigat ultimele două ediții ale acestui maraton a reușit să preia conducerea cursei și a parcurs prima sută de mile din cele peste 350.

Primul care a abandonat a fost Avram Iancu, bibliotecarul de 41 de ani din Petroşani, județul Hunedoara, care a reușit să traverseze înot Canalului Mânecii și a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare. Avram Iancu s-a retras de la maraton după 68 de kilometri, din cauza unei accidentări la picior.

Din cauza vremii extreme, cu vânt care depășește 94 de km/ora au abadonat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă și Polgar Levente și Florentina Iofcea.

Polgar Levente este prima persoană cu dizabilităţi care a fost acceptată la Maratonul Arctic. Are 37 de ani, este din Aiud, județul Alba și munceşte în construcţii, deși și-a pierdut o mână într-un accident de tren pe când avea șase ani.

Florentina Iofcea, originară din București, are 46 de ani și locuiește în Canada însă a reprezentat România la această cursă. Este asistentă medicală și vrea să parcurgă anul acesta un traseu de 7800 de kilometri, să traverseze Canada de la est la vest, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Singurul român care a rămas în cursă, Tibi Ușeriu, a reușit încă de la început să preia conducerea maratonului, fiind urmat de un irlandez, însă acesta se află la patru ore în spatele bistrițeanului care a reușit să treacă de primele două puncte de control cu o ora şi 30 minute mai repede faţă de anul trecut.

Tibi a parcurs, până la ora transmiterii acestei știri, peste 100 de mile și se îndreaptă spre al treilea punct de control situat la Fort McPherson.

La start s-au înscris 32 de concurenți, din care 23 participă la cursa de 350+ mile. După prima zi de concurs, opt dintre participanți au abadonat.

Anul acesta, traseul este de 617 kilometri iar distanţa pe care concurenții trebuie să o parcurgă pe Ice Road (un fluviu îngheţat) este de 280 kilometri, ceea ce face cursa şi mai brutală.

Participanții au nouă zile la dispoziţie pentru a ajunge la final, startul concursului fiind dat vineri la ora 20.30 (ora României).

LĂSAȚI UN MESAJ