Trei psihiatri de la Spitalul Județean Timișoara, în vizorul polițiștilor în scandalul studiilor clinice ilegale

7713

Trei medici psihiatri care lucrează în cadrul Spitalului Județean Timișoara a intrat în vizorul polițiștilor în scandalul studiilor clinice realizate ilegal pe pacienți. Vă reamintim că, ieri, au avut loc mai multe percheziții în întreaga țară la cabinetele unor medici cercetați pentru fapte de corupție.

Din cercetări a reieșit că mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar ar fi derulat studii clinice cu încălcarea prevederilor legale. Medicii incluşi în derularea de studii clinice ar fi falsificat întreaga documentaţie de evaluare a pacienţilor.

Medicii ar fi inclus în studiu persoane care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau nu ar fi administrat medicamentul pacientului, în realitate.

Monica Ienciu, șeful Clinicii I Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a declarat că „nu au avut loc percheziții ieri, ci au fost ridicate niște documente legate de două studii clinice. Obiectivul nu a fost cercetarea medicilor, ci ridicarea acelor documente. Trei persoane, trei medici au lucrat la realizarea documentelor, doi medici psihiatri de lângă spitalul județean și un coleg de-al nostru din Clinica I Psihiatrie. În primul studiu clinic nu a fost inclus niciun pacient, deci nu s-a ridicat niciun document, iar în al doilea a fost inclus un singur pacient„.

 

LĂSAȚI UN MESAJ