Trei nepalezi, angajați ilegal la un restaurant din Timiș

27

Poliţiştii de imigrări din Timiş au descoperit trei nepalezi angajați ilegal la un restaurant din Timiș. Străinii aveau drept de ședere în țara noastră, dar nu și pentru a munci. Va trebui să părăsească țara noastră și nu vor putea reveni timp de şase luni.

„În cadrul acțiunii efectuate au fost depistaţi 3 cetăţeni străini din Nepal, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă, la un restaurant din județul Timiş. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetăţenii nepalezi au avut drept de şedere legală în România, însă nu a respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, în conformitate cu OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis Serviciul pentru Imigrări Timiș.

Neplezii au la dispoziție 15 zile pentru a părăsi România. La ieşirea din ţară, pe numele lor se va institui măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 6 luni. După finalizarea cercetărilor se vor lua măsuri și împotriva firmei care i-a angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ