18 C
Timișoara
joi 28 septembrie 2023

Trei ani de închisoare pentru o bătaie din vestul țării

EvenimentTrei ani de închisoare pentru o bătaie din vestul țării

Florin Vesa a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare în urma conflictului pe care l-a avut cu Ioan Dinescu – în vara anului trecut – într-un cazino din incinta mall-ului din Arad.

Însă, înainte de pronunțarea soluției, apărătorul lui Vesa a solicitat instanței să-i fie schimbată încadrarea juridică din tentativă de omor în stare de provocare în vătămare corporală în stare de provocare, cerere admisă de Tribunalul Arad.

Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă, ea poate fi contestată în 10 zile. Instanța a reținut faptul că Florin Vesa a fos provocat și că victima se afla sub influența stupefiantelor.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus în octombrie 2017 trimiterea în judecată a lui Florin Vesa pentru tentativă de omor. Potrivit procurorilor, „în dimineaţa zilei de 16.07.2017, în jurul orei 07.00-07.30, zona „Atrium Mall” din municipiul Arad, inițial în incinta mall-ului, inculpatul fiind provocat de persoana vătămată Dinescu Ioan, i-a aplicat acesteia lovituri cu pumnul în regiunea feţei, iar apoi în parcarea mall-ului, succesiv provocării de către victimă, a lovit-o cu un cuţit în zona abdominală, cauzându-i o plagă penetrantă hemoragică, care necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale cu punerea în primejdie a vieţii acesteia, fiind internată la Spitalul Clinic Judeţean Arad. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Tribunalul Arad”.

Sursa: Aradon

Alte subiecte :

Citește și :