Tratamentele la Secția de Radioterapie, reluate

42

Tratamentele la Secţia de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara s-au reluat astăzi, după patru zile de întrerupere.

Astfel de probleme vor fi evitate, din iarnă, când secţia va avea un accelerator nou, în valoare de două milioane de euro, cumpărat de Ministerul Sănătăţii.

Managerul Olimpia Oprea spune că primăria va finaliza în noimebrie buncărul, care a costat jumătate de milion de euro şi că, la sfârşitul anului, aparatul performant va intra în funcţiune.

„Buncărul este în proporție de 80% realizat, în decursul lunii noiembrie se va finaliza și urmează ca Ministerul Sănătății, probabil în două-trei săptămâni să lanseze licitația pentru acceleratorul pentru noi. Condiția era ca să se realizeze o mare parte din construcție să se apropie de final ca să se facă licitația. Este foarte important să avem încă un accelerator pentru că nu am ajunge în situația în care am ajuns în momentul de față”, spune Olimpia Oprea, citată de radiotimisoara.ro.

Aproximativ 100 de persoane, internate în spital sau care vin în ambulatoriu, beneficiază zilnic de tratamente la Secția de Radioterapie a Spitalului Muncipal din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ