Traseul Revoluției și digitalizare pentru Timișoara, în PNRR

46

Timișoara nu a fost lăsată pe dinafară în Planul Național de Redresare și Rezeliență. În proiect este cuprinsă finanțarea Traseului Revoluției și a mai multor inițiative de digitalizare. Pentru realizarea Traseului Revoluției, care ar trebui să fie gata în 2023, s-ar aloca 4 milioane de euro.

În PNRR apare capitolul: ”Restaurarea/reabilitarea a 10 monumente din jud. Timiș (complexul ”Memorialul Revoluției-decembrie 1989”), creionarea unui Traseu al Revoluției din 1989, reabilitarea și reamenajarea clădirii Asociației Memorialul Revoluției din Timișoara, promovarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în Uniunea Europeană” În PNRR au fost identificate 9 puncte ce vor constitui traseul.

Acestea sunt: Piața Maria – Podul Maria – Piața Victoriei – Piața Libertății – Piața Sfântul Gherghe – Prefectura – Podul Decebal – Parcul Poporului – Cimitirul Eroilor. Traseul propus a creat deja unele nemulțumiri în rândul revoluționarilor. Rămâne de văzut care va fi proiectul final.

Digitalizarea propusă în PNRR îl nemulțumește pe Fritz

Un alt capitol pe care se pune mult accent în PNRR este digitalizarea instituțiilor publice. Se propune o alocare de 470 de milioane de euro, în total. Municipiile reședință de județ, cum este și Timișoara, primesc câte 11,4 milioane de euro. ”Sunt nemulțumit că aceste fonduri se impart egal la toate cele 41 de municipii reședință de județ, indiferent cât de mare este municipiul. Nu știu dacă este în spriritul competitivității. Sper că acest ssitem poate fi analizat încă odată. Nu este ultimul cuvânt, pentru că banii ce nu sunt absorbiți din această sumă, nu toate orașele vor avea proiecte în această sumă, vor putea fi redistribuiți într-o etapă a doua. Noi ne pregătim pentru această tură doi”, a declatat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Timișoara s-a înscris în PNRR cu mai multe proiecte din Sănătate, Cultură și Educație și speră că va primi finanțare. Pe larg despre toate acestea veți putea citi în curând în Banatul azi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ