Marcel Vela vrea un proiect naţional de restaurare şi reconstrucţie a Cascadei Bigăr VIDEO

101

Senatorul Marcel Vela a reacţionat imediat ce a aflat de prăbuşirea Cascadei Bigăr şi a transmis un mesaj prin care solicită o intervenţie de urgenţă a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

„Caraş-Severinul plânge…Cascada Bigăr din Munţii Banatului, declarată în anul 2013 de site-ul american The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, a căzut în această seară în râul Miniş. Stânca de travertin, plină de muşchi şi plante unice, peste care se prelungea plângând cu nestemate de cristal Izbucul Bigăr, s-a prăbuşit astăzi sub povara propriei frumuseţi.

Pentru că natura ne arată zilnic exemplul de a trăi frumos şi ne zâmbeşte mereu prin fiecare floare, fac un apel către toţi factorii responsabili din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, o chemare către toţi iubitorii de natură, dar şi un apel către toţi compatrioţii: Haideţi să găsim, împreună, o soluţie pentru un proiect naţional de restaurare şi reconstrucţie pentru acest monument natural, un simbol naţional care a făcut o aşa mare cinste României şi care este atât de iubit de turiştii români, dar şi străini”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ