Traseul primei paciente cu coronavirus din Banat: femeia a intrat în contact cu mai multe persoane

806

Pacienta de 38 de ani din Timişoara a intrat în contact cu cel puţin 15 oameni şi a trecut prin cel puţin două mari oraşe.

Femeia s-a plimbat printre oameni timp de opt zile şi a trecut prin cel puţin două oraşe – Timişoara şi Lugoj. În 20 februarie ea a aterizat pe aeroportul Traian Vuia după o vizită de o zi în Italia. S-a dus acasă, într-un complex rezidenţial din sudul oraşului Timişoara.

Ca măsură suplimentară de precauţie, după ce pacienta a fost dusă la spital, locatarii blocului au preferat să igienizeze pe măsura posibilităților scara blocului şi au lăsat geamurile deschise pentru a aerisi tot acest spaţiu.

Vecinii spun că în ultimele zile au văzut-o la magazinul de la parterul blocului.

Două zile mai târziu, în weekend, femeia a plecat la părinţi, într-un alt oraş- Lugoj.

Distanţa de 60 de kilometri dintre Timişoara şi Lugoj, femeia a parcurs-o cu propria maşină. Ea a venit în oraş, şi-a vizitat familia, mama, dar şi tatăl, şi tot în Lugoj s-a întâlnit şi cu un prieten apropiat.

Primii izolaţi după confirmarea coronavirusului au fost părinţii pacientei – o fostă asistentă medicală şi un tehnician dentar. Niciunul nu prezintă, deocamdată, simptome, iar primele probe prelevate de la ei nu au arătat prezenţa coronavirusului. Totuşi, trebuie să rămână în carantină următoarele două săptămâni.

Pentru a se asigura că se respectă întru totul izolarea, autorităţile au trimis în faţa casei părinţilor jandarm care păzesc 24 de ore din 24. Oamenii nu au voie nici măcar să deschidă geamul locuinţei.

Întoarsă la Timişoara, femeia s-a mai întâlnit şi cu alţi prieteni şi ar fi mers chiar şi la seriviciu, la o firmă de contabilitate.

La două zile după ce a început să se simtă rău, femeia a venit la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Două zile distanţă, medicii confirmau prezenţa coronavirusului.

A intrat în contact cu cel puţin 15 oameni după întoarcerea din Italia. Şase dintre ei sunt rudele şi prietenii, iar în cazul lor, testele de coronavirus au ieşit deocamdată negative. Ceilalţi nouă sunt pasageri din avion care au călătorit pe locuri apropiate şi membri ai echipajului de zbor.

Femeia este internată şi izolată într-un corp de clădire separat de restul spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Virgil Musta, purtător de cuvânt al spitalului: Este bine, ca şi clinică prezintă tuse în continuare, azi noapte a prezentat un puseu de febră de 37 cu 6, o subfebrilitate, dar în urma tratamentului administrat, dimineaţă era afebrilă. Este cu stare generală bună”.
Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ