Trasee turistice în subteranul unui oraș din Timiș! Au demarat săpăturile pentru un proiect inedit

2914

Angajații Primăriei Lugoj și cei de la Meridian au început săpăturile pentru găsirea intrărilor în tunelurile care s-ar afla sub Parcul Prefecturii și despre care se crede că ar ajunge până în Dealul Viilor. Administrația locala a Lugojului intenționează să transforme aceste tunele în trasee turistice.

„Împreună cu angajați de la Meridian 22 și directorul tehnic Dan Florea precum și cu angajați din Direcția Tehnica a primăriei, am inițiat lucrări în zona scenei din parcul Prefecturii în încercarea de a găsi intrarea către tunelurile de sub parc. Fotografiile document pe care le anexăm la prezentul comunicat, sunt făcute la o adâncime de trei metri și dovedesc că acolo există două intrări și un labirint care leagă aceste  intrări. La un moment dat, la adâncimea de trei metri apare un zid care obturează coborârea mai jos, către tunelurile care au existat până în anii 60. În paralel am procedat și la escavarea unei porțiuni din apropierea scenei la o adâncime de 4 m și deocamdată nu am găsit acolo decât cărămizi răzlețe, nimic compact.

Vecinii mai în vârstă din zonă spun că ar trebui să coborâm mai adânc. Orice informație ne ajută foarte mult în acest demers de a descoperi tunelurile care s-ar putea dovedi a avea o mare valoare științifică și a deveni un potențial obiectiv turistic. De aceea informații sau documente în acest sens sunt binevenite. Pe această cale, rog cetățenii care dețin fotografii sau documente referitoare la aceste tuneluri să sprijine municipalitatea cu aceste materiale. Informațiile pot fi transmise prin e-mail la adresa contact@primarialugoj.ro sau la numărul de telefon 0256 – 352240.” spune Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj, prin intermediul unui comunicat de presă.

1 COMENTARIU

 1. O mare porcărie…,,săpături sunt demarate,,?
  Au deschis doua uși de tablă cu ce au fost blocate intrarările in fosta cazemată/anti-aeriana a orașului,unde nu exista nici un tunel.
  Era o anti-aeriana ,cu tot felul de guri de aerisire,funcționabilă pe vremea aceea,si unde ca orice copil curios am inspectat fiecare colțișor.
  Acolo ne jucam cand eram copii prin ani 1963 ….intrarea in asa zise tuneluri ce ar exista,mit care era și pe vremea copilăriei mele si pe care le căutam cu toții,cum că aceste tuneluri ar duce până la bisericuța Grofului din dealul viilor;o singura intrare ce era in aceste ,,tuneluri” se afla la circa 30 metri înspre prefectură,era construită din cărămida /boltă,si după câțiva metri era surpată ,prăbușită.
  Același tip de tunel boltit de cărămidă ,ce se credea ca face parte din așa zisele tuneluri,se gaseste si in intersectia dinaintea podului de fier,in dreptul casei de cultura a sindicatelor,intre ceasul electric și pod .
  Nu îmi amintesc anul ,dar poate își aduc aminte lugojenii ,cand in zona se vedeau acele tuneluri,cam in aceasi perioada cu excavațiile pentru construirea casei de cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ