Transportul spre Italia, blocat. Ultimele măsuri împotriva COVID-19

136

Grupul de Comunicare Strategică, cel care furnizează informații calde de la București, a anunțat ultimele măsuri impuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Nicio rută spre Italia nu mai este deschisă.

A fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura este valabilă de astăzi, 10 martie, până în 31 martie 2020.

De asemenea, începând cu data de 12 martie și până la 31 martie, sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia.

Sunt sistate programele de studii de tip schimb de experiență și stagii de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare, dacă nu au fost începute înainte de 9 martie.

A fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent, de a evita aglomerația de persoane în spațiile comerciale, de a dezinfecta frecvent habitaclul în mijloacele de transport.

Pentru evenimentele cu un număr de maximum 200 de participanți, nu este necesar să fie solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică.

Instituțiile publice și private vor analiza posibilitatea ca o parte din personal să-și poată desfășura atribuțiile de serviciu de la domiciliu.

Până astăzi, 10 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României.

Dintre cei 17 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

LĂSAȚI UN MESAJ