Transportul în comun, noua nemulţumire a primarului Timişoarei. RATT vine cu explicaţii

196

Orice timişorean care foloseşte mijloacele de transport în comun are nemulţumiri legate de modul în care acestea circulă. De la viteză redusă, la timpii mari de aşteptare în staţii sau la condiţiile din tramvaie, călătorii au multe de reproşat RATT. Aceste nemulţumiri au ajuns şi la urechile edilului-şef.

„Nu sunt mulţumit de felul în care se prezintă sistemul de transport în comun al oraşului. Nemulţmirea nu este legată atât de starea parcului de care dispunem, la tramvaie, autobuze, troleibuze, ci mai degrabă de modul în care cei de la RATT îşi fac datoria”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Timişoara au şi explicaţii pentru care tramvaiele sau autobuzele circulă greu, prea rar şi sunt extrem de aglomerate. De vină ar fi lipsa şoferilor şi a vatmanilor. Aceştia ar pleca din Timişoara direct în Rusia pentru a-şi practica meseria.

„Mie mi se spune că toate necazurile ar apărea de la lipsa de șoferi și vatmani, că pleacă în Rusia… că nu mai pleacă în Germania, Franța, Spania, Anglia, ci se duc în Rusia, unde s-ar plăti salarii mai mari pentru aceste meserii. Nu cred că nu s-ar găsi șoferi care să vină și să lucreze în Timișoara. Nu cred că suntem în stadiul să nu găsim șoferi și vatmani dacă există o preocupare mai serioasă spre a-i căuta. Cred că dacă îi căutăm mai bine, îi găsim. Se spune că nu este foarte atractiv acest loc de muncă pentru că este o muncă grea și salariile nu sunt foarte mari. Trebuie să se oprească și RATT să mai facă baze sportive, că nu intră în preocupările RATT să construiască baze sportive și biserici. Este o bază sportivă la care se fac mereu intervenții”, a mai spus Nicolae Robu.

Urmează în perioada următoare să apară pe traseu alte trei noi tramvaie modernizate Armonia. Rămâne de văzut dacă va avea cine să le şi conducă.

LĂSAȚI UN MESAJ