Transfugi prinși pe fâșia verde. Încercau să intre în Timiș la adăpostul nopții. VIDEO

1932

Noaptea trecută, mai mulți transfugi au încercat să intre în România, ilegal, din Serbia. Migranții au pornit la drum pe jos în miez de noapte în speranța că nu vor fi prinși.

Polițiștii din Sânnicolau Mare au fost însă vigilenți. În timpul misiunii de supraveghere a graniței, în zona Beba Veche, oamenii legii au observat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, trei persoane care intenționau să intre în Timiș.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 26 şi 44 de ani. Persoanele în cauză au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp și că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen”, spun polițiștii.

Migranții sunt acum cercetați pentru tentaivă de trecere ilegală a frontierei. De asemenea, autoritățile române au luat legătura cu corespondenții din Serbia pentru a-i trimite înapoi pe transfugi.

LĂSAȚI UN MESAJ