Traian Băsescu a luat la mișto motoarele navale de la Reșița

707

Fostul președinte al României, președinte al Partidului Mișcarea Populară și fost marinar, Traian Băsescu, a girat sâmbătă, la Reșița, lansarea candidaților acestei formațiuni. Aflat pentru a doua oară în Caraș-Severin, după ce, în urmă cu vreo două săptămâni a făcut același lucru la Bocșa, Băsescu s-a adresat unei audiențe destul de numeroase de delegați veniți din județ, imediat după ce au fost prezentați candidații acestei formațiuni la primăriile din județ.

Discursul lui Traian Băsescu a început cu ironii la adresa motoarelor navale produse la Reșița, ce echipau navele de 157.000 de tone. Deși generau 32.000 de cai putere, Băsescu spune că ”nu nimereați, la naiba, găurile de aerisire de la cămășile motoarelor și sufeream din cauza asta. Dar și așa, eram legat de Reșița și de acea bucățică de pământ românesc, pe mările și oceanele lumii.”

După ce și-a demonstrat virtuțile tehnice, liderul PMP a explicat că timpul partidelor vechi, de genul PNL sau PSD, a trecut. Chiar dacă recunoaște că aceste formațiuni au asigurat tranziția și obiectivele de țară ale României, așa cum au făcut-o, este timpul să predea frâiele unor partide noi, așa cum e PMP.

Partidul lui Băsescu are acum 85 la sută oameni care nu au mai făcut politică dar, susține liderul său, nu se poate face politică numai cu adolescenți, ci și cu oameni cu experiență, așa cum e el, care nu mai are ambiții politice personale, ci vrea să transmită cunoștințele acumulate. Chiar dacă nu își mai dorește funcții alese, cu siguranță că Băsescu visează să fie premier, așa cum a dat și acum, voalat de înțeles.

Cu toate astea, Traian Băsescu a insistat, politicianist, totuși, că PMP nu e partidul lui, nu se dorește un lider-locomotivă, ci al celor care sunt membri și trebuie să servească România. Băsescu le-a mai spus celor prezenți că nu vrea să audă de socoteli precum ”vizăm locul trei sau patru”. Dacă nu ai mentalitate de învingător, așa cum a avut el când l-a învins pe Oprescu la primăria capitalei, mai bine stai acasă.

Minciuna, însă, trebuie exclusă din repertoriul candidaților, susține Băsescu, care le-a recomandat aspiranților la fotolii publice să candideze cu Constituția în buzunar. Traian Băsescu susține că nu mai puțin de nouă articole din Constituție sunt legate de administrația publică locală.

Iar în ce privește administrația locală, Traian Băsescu a atras atenția că anul trecut România nu a cheltuit șapte miliarde de euro, bani europeni, din cauza ineficienției acestei administrații iar anul acesta am avea de cheltuit 43 de miliarde. Așa cum a făcut-o și la Bocșa (de altfel, multe dintre motivele de acolo le-a reluat în acest discurs), Băsescu a precizat că obiectivul de țară al partidului său e reunificarea României, prin unirea cu Republica Modova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ