Tragedie pentru o româncă stabilită în Anglia. Fetița i-a murit după ce medicii i-au pus trei diagnostice greșite

639

Neluța Stan, o româncă stabilită în Leicester, Anglia, consideră că personalul medical de la A&E Royal Infirmary a eșuat în actul medical, fapt care a dus la moartea fiicei sale, Kerryanne Cotto Centeno, în vârstă de 7 ani.

Totul a început pe 10 decembrie 2019, în ziua în care mama își duce fiica la unitatea de primiri urgențe a spitalului din Leicester (Leicester Royal Infirmary). Potrivit acesteia, micuța are febră, greață și vărsături, dureri de cap severe, somnolență. Ba mai mult, mama spune că fiica ei e într-o stare letargică.

În ciuda stării copilei, personalul medical a diagnosticat-o cu o banală gastroenterită. Neluța Stan îi acuză pe medici că ar fi putut face mai mult pentru a îi salva copilul și spune că testele menite să stabilească starea de sănătate a fetiței sunt insuficiente: medicii i-au luat temperatura, i-au verificat tensiunea arterială și au cerut un examen de urină. Concluzia? Mama e sfătuită verbal să meargă acasă și să își trateze fiica cu paracetamol.

Pe 12 decembrie 2019, starea lui Kerryanne se agravează. Românca își duce fiica, din nou, la aceeași unitate medicală. Fata prezintă aceleași simptome și, în plus, acuză o sensibilitate ridicată la lumină și zgomot.

Cinci zile mai târziu, pe 17 decembrie 2019, Neluța vine, din nou, cu fata la unitatea A&E. De data aceasta copila se simte mult mai rău decât precedentele dăți și este ținută sub observație peste noapte. Îi sunt efectuate aceleași teste. Mama insistă să i se facă și unele analize de sânge. Nimeni nu o bagă în seamă, spune aceasta. A doua zi, dimineața, Kerryanne e externată din spital cu același diagnostic: gastroenterită.

Întreaga poveste, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ