Tragedie în vestul țării: a murit chiar în ambulanță în urma unui eveniment rutier

508

Un tragic accident s-a produs, luni, pe drumul judeţean 764 în localitatea Căbeşti: un clujean în vârstă de 51 ani, aflat la volanul unui Land Rover, se îndrepta spre Roşia şi nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un autoturism Volkswagen condus în faţa sa de un bărbat de 35 ani din Uileacu de Beiuş, pe care l-a lovit din spate.

Evenimentul rutier a fost unul uşor, însă pasagerului din maşina lovită, un bărbat în vârstă de 80 ani din Căbeşti,  i s-a făcut rău, motiv pentru care a şi fost condus la Dispensarul comunal, de unde apoi, pentru că starea lui s-a înrăutăţit, a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru a fi transportat la Oradea.

Pe drum, însă, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, iar echipajul SAJ Bihor a solicitat un echipaj al SMURD Bihor. „Suntem chemaţi în toate cazurile în care starea pacienţilor transportaţi devine foarte gravă. Totul e să fim chemaţi în timp util”, a a declarat pentru BIHOREANUL şeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea. În acest caz, însă, a fost prea târziu. „Pacientul a fost preluat în stop cardio-respirator şi nu s-a reuşit resuscitarea lui”, a mai spus şeful  UPU-SMURD Bihor.

Contactaţi de BIHOREANUL luni după-amiază, pentru a lămuri circumstanţele în care s-a produs decesul pacientului, managerul Serviciului de Ambulanţă Bihor, Liciniu Venter, nu a răspuns la telefon, iar directorul medical, Ionela Gui, a precizat că va oferi relaţii despre ce s-a întâmplat în cursul zilei de marţi.

Cert este că, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, cazul a fost înregistrat deocamdată ca accident rutier, iar cercetările sunt în curs. „Cauza exactă a decesului victimei urmează să fie stabilită în urma necropsiei”, a spus comisarul Dinu.

Sursa Bihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ