Tragedie în fotbalul timișorean! Șeful compartimentului de Competiții din cadrul AJF Timiș a murit în urma unui infarct

220

Încă o tragedie s-a produs la Cupa Satelor, competiție organizată de FRF pentru echipe de juniori Under 13. Reprezentantul comunei Dumbrăvița, județul Timiș, Alexandru Dumitrașcu, a decedat joi seara, 11 mai, în timpul tragerii la sorți a meciurilor de la turneul final, organizat în comuna Baia de Fier, Gorj, în perioada 12-14 mai.

Alexandru Dumitrașcu avea 75 de ani și era șeful compartimentului Competiții din cadrul AJF Timiș.

Alexandru Dumitrașcu a fost rescuscitat aproape două ore

Președintele AJF Timiș, Romeo Malac, a fost martor la tragedie. Contactat de GSP, acesta a declarat:

„Tragedia s-a întâmplat joi seara, la ședința tehnică, programată la ora 20:00. Ajunsem în sală cu 10 minute înainte. Stăteam pe scaune. La un moment dat, Sandu a scăpat agenda din mână. I s-a făcut rău. N-a zis nimic, că-l doare ceva sau că are probleme. Pur și simplu a lăsat capul pe spate.

Ne-am speriat. Ne-am dat seama că ceva nu e în regulă, că a suferit un infarct. I-am acordat un prim ajutor, eu și Daniel Petcu, reprezentantul FRF.

Am chemat salvarea, care a venit în 10 minute, de la Novaci, o localitate aflată la 10 kilometri de Baia de Fier. Medicii l-au resuscitat de la 20:10 până aproape de ora 22:00, dar din păcate n-au putut să-l salveze.

Sandu lua niște medicamente de inimă, am aflat ulterior de la soția lui”.

Președintele AJF Timiș, Romeo Malac: „Am glumit cu el pe drum”

Romeo Malac a precizat că Alexandru Dumitrașcu nu a dat niciun semn că nu s-ar simți bine.

„Înaintea de tragerea la sorți a fost în regulă. Am ajuns de la Timișoara, ne-am cazat la hotel, pe la ora 19:00, am servit masa. După care am mers pe jos cinci minute până la Căminul cultural, unde a avut loc tragerea la sorți a meciurilor.

N-am mers repede. Am mai și glumit pe drum cu el. Eram eu și antrenorul Adrian Ștefan, de la echipa de copii Dumbrăvița. Acolo ne-am pus pe scaune. Eram vreo 25 de persoane în sală. Îi spuneam lui Sandu, «Tu tragi la sorți, că tu ai noroc!». Tot timpul mergeam cu el la competiții. El era mai vechi în AJF decât mine.

În momentul în care Daniel Petcu, managerul de competiții de la FRF, a anunțat «Hai să trecem la tragerea la sorți», atunci Sandu a scăpat agenda din mână. Inițial, am crezut că a scăpat-o din greșeală. A fost groaznic. Mi-a fost prieten de 40 de ani. Era foarte iubit de copii”.

Niciun cadru medical nu a fost prezent la tragerea la sorți

Șeful AJF Timiș a precizat că la eveniment nu era prezent niciun cadrul medical. „Nu cred că se impunea să fie prezentă asistență medicală la tragerea la sorți. Așa trebuie să mergem numai cu salvarea după noi. Din punctul meu de vedere, ambulanța a ajuns repede. În 9 minute și jumătate, 10 minute. Contează orice secundă în asemenea momente. A fost groaznic, groaznic”.

Romeo Malac a adăugat: „Abia mi-am revenit. Competiția se desfășoară normal. A fost ținut moment de reculegere. Ce putem face? Copiii au venit aici, din opt județe. Cazare, masă, tot. Cum să nu faci competiția? Timișul va încerca să câștige Cupa Satelor pentru cel care a fost Sandu Dumitrașcu”.

Decesul lui Alexandru Dumitrașcu a fost anunțat de AJF Timiș pe pagina de Facebook. În schimb, FRF nu a amintit despre tragedie, oferă doar rezultatele.

Al doilea deces asociat cu Cupa Satelor

Decesul lui Alexandru Dumitrașcu este al doilea deces asociat cu competiția Cupa Satelor.

Contactat de GSP.ro la vremea respectivă, Zoltan Tamas, președintele Asociației de Fotbal Harghita, a menționat:

„S-a întâmplat imediat după un antrenament pentru Cupa Satelor. Băiatului i s-a făcut rău. S-a chemat repede ambulanța, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el”, a menționat antrenorul

Tamas a adăugat că băiatul nu era înregistrat la AJF Harghita și urma să joace la Cupa Satelor, o competiție organizată de Federația Română de Fotbal, „însă moartea sa a survenit în afara competiției”.

Jurnaliștii de la Szekely Sport au aflat, de la președintele echipei, Laszlo Balla, care a menționat că tânărului i s-a făcut rău când își schimba încălțările. Mai mult, ambulanța chemată a venit repede, dar medicii i-au anunțat la scurt timp de decesul băiatului.

Copilul, născut în 2010, era elev în clasa a 6-a din localitate și apărea în lista de jucători pe care echipa sa o înscrisese pentru competiție.

Sursa: https://www.gsp.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ