Tragedie cu repetiție. Incendiu la Institutul Matei Balș: patru pacienți au murit, trei dintre ei carbonizați

112

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID. Trei persoane au murit carbonizate, iar a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

Ministrul Vlad Voiculescu se află la spital, alături de Raed Arafat care a spus că nu vrea să speculeze asupra cauzelor incendiului, urmând ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat. Toți pacienții din pavilionul cinci au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Aceștia sunt preluați de alte unități din București.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Clădirea Institutului Matei Balș din Capitală în care a izbucnit incendiul soldat cu patru morți este din 1953 și „a fost refăcută din toate punctele de vedere”, iar ultima linie de oxigen a fost momntată în decembrie, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel, fost manager al spitalului.

Streinu Cercel a spus că imobilul a fost refăcut „din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen”.
„Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie”, a spus Streinu Cercel. Incendiul a cuprins o suprafață de 100-120 de metri pătrați, respectiv 4 saloane de la parterul spitalului, iar la sosirea pompierilor ardea cu flacără deschisă, cu degajări mari de fum, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că incendiul a fost anunțat la 112 la ora 5.03, la 5.13 a sosit la fața locului primul echipaj, iar la 5.14 a fost declanșat planul roșu de intervenție. La acest moment, intervenția este finalizată, nu mai sunt persoane de evacuat și rămâne să fie stabilite cauzele incendiului, a spus Arafat.
La fața locului au intervenit 38 de echipaje de prim-ajutor, 6 echipaje de terapie intensivă, 5 autospeciale pentru victime multiple, iar 100 medici și asistenți au fost chemați de acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.