Traficul rutier pe Lotul 3 din Autostrada A1 Lugoj – Deva ar urma să fie deschis luni cu restricții de viteză și de tonaj

541

​O comisie a Companiei de Drumuri a realizat vineri recepția nodului rutier Holdea, iar traficul rutier pe cei 21 de km ai Lotului 3 din autostrada A1 Lugoj – Deva ar urma să să fie deschis începând de luni, 23 decembrie, potrivit unor surse.

Circulația va fi deschisă însă cu restricții de viteză de 80km/h, ba chiar de 60 de km/h pe unele poduri, inclusiv cel de peste Mureș, dar și cu restricții de tonaj (7,5t) – va fi practic un tronson de autostradă închis TIR-urilor.

Decizia de deschidere a traficului vine după ce în urmă cu câteva zile la podul peste Mureș s-a lucrat intens pentru repoziționarea aparatelor de reazem, parte din lucrările de reparații pe care Compania de Drumuri susține că a trebuit să le facă după ce contractul pentru Lotul 3 a fost reziliat în luna august cu spaniolii de la Comsa.
Asociația Pro Infrastructura este de părere că ”instituirea unor limite de tonaj pe autostradă după deschiderea circulației” ar fi o „bătaie de joc la adresa șoferilor”.

„Mult trâmbițata expertiză realizată de Iptana confirmă că ”deschiderea circulației pe poduri și pasaje fără restricții de tonaj sunt condiționate (corect ”este condiționată”) de executarea lucrărilor de corecție a defectelor din zona aparatelor de reazem ale podului peste râul Mureș.” Cu alte cuvinte, după intervenția de săptămâna trecută de la podul peste Mureș traficul rutier poate fi deschis pe autostradă fără nicio restricție de tonaj. Mai mult, din aceeași expertiză putem deduce foarte ușor că traficul rutier se putea deschide încă din luna august pentru vehiculele de maximum 7,5 tone”, susține ONG-ul.

Lotul A1 Lugoj-Deva a fost construit în proporție de 99 la sută, iar statul român a acceptat lucrările și a plătit circa 95% din lucrare către constructorul spaniol Comsa.

LĂSAȚI UN MESAJ