Trafic de… bangladesh-ieni la Moravița. Cu 200 de euro, o călăuză i-a trecut frontiera…

6062

Poliţiştii de frontieră au depistat trei cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în România, pe jos, prin zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa-rutier.
Aceştia au fost călăuziţi de către un conaţional, rezident în Grecia, faţă de care a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În cadrul unei acţiuni de combatere a migraţiei ilegale, desfăşurată în cursul nopţii de 12.05.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta – I.T.P.F. Timişoara au oprit pentru control, pe comunicaţia Moraviţa –Timişoara, un autoturism marca Fiat înmatriculat în Serbia, condus de  cetăţeanul sârb D. Miko.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că în autoturism călătoreau, ca pasageri, patru persoane de sex masculin, un cetăţean din Bangladesh, B. Islam, în vârstă de 19 ani, posesor al unui permis de rezidenţă în Grecia si alţi trei bărbaţi, cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având suspiciuni cu privire la prezenţa lor în zona de frontieră, aceştia au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta pentru cercetări.
Astfel, în urma verificărilor s-a stabilit ca cei trei bărbaţi sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 30 şi 33 de ani şi au intrat în România din Serbia, pe jos, prin zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa-rutier.
Aceştia au fost sprijiniţi de către conaţionalul lor, B. Islam, care în schimbul sumei de 200 de euro de persoană a organizat trecerea ilegală a frontierei din Serbia în România a celor trei, cu scopul de a-i transporta ulterior într-o ţară din vestul Europei.
După ce au intrat legal în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa-rutier, B. Islam şi şoferul sârb D. Miko i-au preluat pe cei trei migranţi, ulterior fiind depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii de frontieră.
Având în vedere că unul dintre migranţi acuza dureri la un picior, poliţiştii de frontieră timişeni au luat măsura transportării acestuia la Spitalul Judeţean Timişoara pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.
Ca urmare a celor constatate, cei trei migranţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat,  B. Islam pentru  trafic de migranţi, iar cetăţeanul sârb pentru complicitate la trafic cu migranţi.
În acelaşi timp, faţă de B. Islam, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru  o perioadă de 30 de zile.
Cetăţenii Bangladesh au fost predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie încheiat între cele două state.

LĂSAȚI UN MESAJ