Toți elevii din România ar trebui să viziteze Alba Iulia în 2018

172

Dacă e vară și politicienii se odihnesc la umbră, e momentul de a face planuri despre ce și cum ar trebui făcut într-un domeniu sau altul. Deputatul PNL de Timiș Marilen Pirtea nu pierde vremea nici în vacanță și concepe programe pentru elevi. Cea mai nouă ințiativă se referă la toți elevii, care, spune el, ar trebui să viziteze municipiul Alba-Iulia.

”Întărirea identității naționale trebuie să fie principalul rezultat al sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire, iar dacă dacă noi și părinții noștri avem simțul apartenenței destul de dezvoltat, cei mai tineri dintre români au nevoie totuși de un mic imbold. Astfel, pentru a putea răspunde cât mai bine acestui deziderat, solicităm Ministerului Educației să inițieze un proiect prin care să se asigure finanțarea necesară ca, în 2018, toți elevii din România să poată vizita orașul Unirii, Alba Iulia, și să ia parte la evenimentel desfășurate cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918.

marilen-pirteaPropunerea mea este ca deplasările să se facă la cerere, în grupuri organizate la nivel de școală sau clasă, însă detaliile tehnice privind costurile acoperite de proiect vor trebuie discutate și analizate la nivel de minister, astfel încât raportul dintre costuri și impact social să fie unul cât mai optimizat.

În anul școlar 2016-2017 am avut în școli 3,6 milioane de elevi. Chiar dacă doar jumătate dintre aceștia ar răspunde pozitiv la o asemenea inițiativă, coagularea copiilor noștri sub dezideratele Marii Uniri ar aduce țării beneficii pe termen lung.

Sumele implicate și procedura de acordare a finanțării sunt de competența Ministerului Educației, însă îi îndemn pe cei responsabili să nu privească proiectul drept o cheltuială, ci să-l considere ca fiind o investiție minimă în viitorul nostru. Îi îndemn să privească spre ceea ce ne dorim pentru copiii noștri, o societate în care există sentimentul de protecție și de loialitate față de ceilalți, cu oameni care pun suflet în țara lor, sau un stat în mijlocul căruia ignoranța prevalează. Nu susțin că proiectul propus este soluția absolută în atingerea dezideratelor expuse mai sus, dar poate reprezenta un restart pozitiv în modul în care statul abordează chestiunea identității naționale și beneficiile pe termen lung ale acesteia”, opinează deputatul Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ