Combinație fatală! Șoferul fără permis și mașina neînmatriculată!

853

Poliţiştii oraşului Gătaia, au depistat ieri după-amiază un bărbat de 47 de ani, din localitatea Gătaia, în timp ce conducea un autotvehicul, în localitatea de domiciliu, iar urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autovehiculul nu era înmatriculat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

De altfel, în zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 322 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 184 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost reţinute 22 de permise de conducere.

În perioada 25 – 27 august a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 6 infracțiuni și au aplicat 322 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 184 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 37 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 22 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 5 de certificate de înmatriculare.

Foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ