Tot mai mulți pasageri și mai multe zboruri pentru Aeroportul Internațional Timisoara

268

Aeroportul Internațional Timișoara prospera an de an. Conducerea aerogării a făcut bilanțul primelor 3 luni ale anului 2018 și anunță o nouă creștere a numărului de pasageri și a zborurilor.

Potrivit companiei aeronautice, în primul trimestru au fost înregistrați peste 350.000 de pasageri, cu 2,6% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. În ceea ce privește zborurile, din ianuarie pana în martie, de pe pistă au decolat sau aterizat peste 4.200 de aeronave.

“În urma anulării unor zboruri ale companiei Ryanair, determinate exclusiv de considerente comerciale, vom încerca să identificăm noi oportunități de zbor, astfel încât să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică numărul de pasageri înregistrați în anul de vârf 2017. Estimăm că în următorii ani, numărul de pasageri se va stabiliza și va crește moderat, astfel că pregătim investiții pentru a putea gestiona un volum de trafic mai mare comparativ cu cel prezent, în condiții sporite de confort.”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timişoara, Daniel Idolu.

Începând cu programul de vară, la Aeroportul Internațional Timișoara au fost suplimentate frecvențele pentru 4 destinații: Memmingen, (de la 2 la 3 zboruri/săptămână), Valencia (de la 1 la 2 curse/săptămână) , Tel Aviv (de la 2 la 3 curse/săptămână), Dortmund (de la 2 la 3 curse/săptămână) și Bologna (de la 2 la curse 3/săptămână).

Companiile aeriene au decis să nu mai includă în programul de vară destinațiile Berlin, Dusseldorf-Weeze și Eindhoven. De asemenea, compania aeriană Tarom a introdus destinațiile Iași (câte 4 curse/săptămână) și Cluj (3 curse/săptămână), pe lângă cele 26 de curse existente spre/dinspre București.

În plus, începând cu luna iunie, compania aeriană Blue Air va introduce destinația Constanța cu 3 zboruri/săptămână. Sezonul estival va debuta în 25 mai, când se va da startul primelor curse charter. În această vară sunt programate zboruri spre Turcia (Antalya, 6 curse pe săptămână) şi insulele grecești (Heraklion – Creta, 2 curse săptămânale și Zakynthos, 1 cursă pe săptămână).

LĂSAȚI UN MESAJ