Tot mai mulți drogați în Timișoara! Vezi câți drogați a prins Poliția la festivalul de muzică de la Muzeul Satului Bănățean!…

4816

În zilele de weekend, în perioada 9 – 11 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ Timiș, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 350 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi.
De asemenea, poliţiştii municipiului Timişoara au asigurat măsuri de ordine la un festival de muzică, ocazie cu care au întocmit 10 dosare penale pentru deţinere de droguri, fără drept, în vederea consumului propriu şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

politie-weekend-2Poliţiştii din cadrul Secţie 5 Timişoara, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi jandarmi au desfăşurat activităţi specifice pe raza municipiului Timișoara, în zona de desfăşurare a festivalului de muzică ”Plai”, care s-a desfășurat la Muzeul Satului Bănățean.
În activităţile desfăşurate, poliţiştii au utilizat aparatul Drager DrugTest 5000, un aparat de măsură portabil pentru detecţia calitativă a drogurilor în salivă.
Au fost întocmite 10 dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de droguri, fără drept, în vederea consumului propriu şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

La data de 10 septembrie a.c., poliţiştii au oprit pentru control două autoturisme care circulau pe  Aleea Pădurea Verde, din municipiul Timişoara.
Poliţiştii au procedat la testarea şoferilor, doi bărbaţi de 29 şi 35 de ani, cu aparatul Drager DrugTest 5000, în ambele cazuri rezultatul fiind pozitiv pentru testul THC-Cannabis.

1 COMENTARIU

 1. Ce oameni redusi suntem. Nici un om din lumea asta care a incercat cannabis o singura data in viata lui va intelege ca e MULT mai putin grav decat alcoolul. Argumente:
  1. ISTORIE. Cannabisul e o planta ce se consuma in scop medicinal si spiritual de 5 mii de ani.
  2. LEGISLATIE. Sunt multe tari unde consumul este legal sau decriminalizat precum SUA, Danemarca, Olanda, Spania, Cehia, etc.
  3. RELIGIE. Religia ar trebui sa afle de la profesorul de istorie, religie si mitologie Carl Ruck de la universitatea din Boston, SUA, ca planta canabis se mentioneaza des in religia crestina si este indiscutabil rolul ei benefic. Articole scrise de specialisti precum Chris Bennett explica faptul ca Iisus a folosit o solutie numita kaneh-bosem care mai apoi a fost identificata ca fiind o tinctura de canabis.
  4. FINANCIAR. Statul Colorado a incasat cateva zeci de milioane de euro in 4 ani de la LEGALIZAREA consumului plantei cannabis.
  5. PERICOL SOCIAL. Nu exista nici un caz de violenta, omor, sau viol in urma consumului. Este imposibil din punct de vedere psihologic ca un consumator de cannabis sa exprime violenta. In schimb, sub influenta alcoolului, situatie este inversa.
  6. SANATATE. Sunt cateva mii de studii despre beneficiile plantei cannabis pentru o serie de boli incepand cu cele mentale si terminand cu cancerul. Sunt centre MEDICALE enorme (in Canada spre exemplu) ce folosesc uleiul de Canabis pentru ameliorarea unor afectiuni psihice complexe precum autismul, schizofrenia si epilepsia.

  Tare as vrea sa aud comentariile unui politist care scrie dosar penal si distruge viata unui copil care a ales sa fumeze in loc sa bea. Suntem in continuare destul de redusi si neinformati, e clar. Dar de ce suntem si inumani? La un festival de muzica de la Ungaria incepand, sa existe o razie si sa se faca dosare penale este imposibil. Ar sari organizarea in capul politiei si administratiei locale.

LĂSAȚI UN MESAJ