Tot mai mulți copii abuzați sexual în familie, în Timiș

348

Nouă copii din județul Timiș au trecut prin clipe înfiorătoare, în primele trei luni din acest an. Aceștia au fost abuzați sexual în familie. În aceste condiții, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a luat decizia de a-i scoate în regim de urgență din familie.

Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș, a declarat că această cifră este alarmant de mare, în condițiile în care anul trecut au fost confirmate 25 de cazuri de abuzuri sexuale. Unele cazuri îi șochează chiar și pe asistenții sociali.

Am primit o sesizare telefonică în decembrie 2015, chiar în apropierea sărbătorilor, cu privire la o suspiciune de abuz. O fată de 13 ani era abuzată sexual de către soțul mamei. În acea familie erau trei copii, pe care mama i-a făcut cu tați diferiți, soțul mamei era al patrulea său partener de viață. Când echipa de intervenție s-a deplasat la domiciliu, mama și fata erau deja la poliție, am apreciat acest interes al mamei. Aceasta și-a luat cei trei copii și s-a mutat în altă locație. Însă, peste trei luni, mama ne-a sunat să ne spună să luăm măsura de plasament, pentru că ea se reîntoarce la partenerul de viață. Am aflat că toți cei trei copii au fost abuzați fizic de partenerul de viață al mamei”, a povestit Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș.

Pentru a putea trece peste traumele trăite, acești copii abuzați sexual au nevoie de consiliere psihologică. În anul 2015, „Telefonul Copilului” a înregistrat un număr de 934 de sesizări de abuz/neglijare, din care 682 au fost confirmate ca situații de abuz fizic/neglijare.

LĂSAȚI UN MESAJ