14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Business Days: o nouă ediție de top la Timișoara-VIDEO

Timișoara Business Days, eveniment tradițional de business networking, reunește în orașul de pe Bega, astăzi și mâine, peste 1.000 de oameni de afaceri din Timișoara, întreaga regiune de vest și zona transfrontalieră limitrofă granițelor cu Serbia și Ungaria.

Din lista celor 22 de probleme cu care se confruntă mediul de business, care se regăsesc și în programul de conferințe al manifestării, au fost nominalizate dificultatea de a agăsi și angaja personal calificat și lipsa de pregătire a candidaților. O surpriză relativă a fost scorul sub medie înregistrat de costurile cu forța de muncă, una dintre dificultățile cel mai adesea menționate în ultimii ani de oamenii de afaceri.Business Days CP 13
Costurile cu personalul (care în România înseamnă mai ales taxe și impozite pe salarii și pe celelalte beneficii materiale acordate angajaților) au avut în medie un scor mai mic decât indicatori precum ”lipsa unei educații informale de calitate”, ”Lipsa unei culturi antreprenoriale sănătoase” și ”lipsa unei educații de business de calitate”. Faptul reflectă, pe de o parte, evoluția economică pozitivă a regiunii de vest, dar și decalajul din ce în ce mai accentuat dintre oferta sistemului de educație și cererea de pe piața muncii, dispariție resimțită acut de antreprenori.Business Days CP 6
Cu privire la ceea ce îi interesează atunci când intră în contact cu alți antreprenori, cei mai mulți oamenilor de afaceri din vetul României sunt interesați să-și lărgească orizontul de idei, precum și rețelele de clienți și mparteneri de business, arată sondajul.
În topul intereselor exprimate de antreprenori au mai fost menționate, după posibilitatea de a schimba idei, de a găsi noi clienți și parteneri, posibilitatea de a afla noutăți, ocazia de a întâlni personalități sau oameni cu un nivel înalt de decizie, lărgirea sferei de cunoștințe, actualizarea și dezvoltarea rețelei de contacte, , informarea în legătură cu ultimele tendințe în industrie, dar și ocazia de a întâlni antreprenori din același domeniu, precum persoane cu interese comune.
Timișoara Business Days are loc la Hotel Senator și Expo Vest Timișoara și aduce laolaltă antrerrenori, manageri din eșalonul superior și secund din industria auto, IT, servicii, retail, instituții financiar-bancare, din alte industrii precum construcții, transporturi, energie, industria lemnului, textilă, agricultură, alimentară, din sectorul medical, stomatologie și farmacie. Pentru mai multe detalii accesați: http://www.businessdays.ro/Homepage. La eveniment sunt de asemenea prezenți 100 de speakeri de top, iar participanții au ocazia de a asista la 42 de manifestări adaptate nevoilor și provocărilor cu care se confruntă antreprenoii astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :