Torma îl atacă subtil pe Matei Lupu chiar la festivitatea de instalarea sa ca prefect al județului Caraș-Severin

353
Primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, nu pierde niciun prilej de a evidenția public problemele comunității pe care le-a preluat odată cu câștigarea mandatului de primar, dar mai ales activitatea fostului edil, Matei Lupu. După ce pe pagina sa de facebook și-a exprimat indignarea față de decizia celor abilitați de a-l numi prefect pe Matei Lupu, Torma a luat cuvântul chiar la festivitatea de instalare ca prefect a fostului primar din Moldova Nouă, reprosându-i voalat eșecul din perioada de conducere a administrației locale.
”Sunt foarte multe probleme și ca dovadă votul de la Moldova Nouă a spus cât de bine a funcționat Primăria Moldova Nouă. Nu am experiență politică, vin din alt domeniu, cel privat. Cred că noi toți, împreună cu domnul prefect și dumneavoastră trebuie să schimbăm aceste lucruri și poate de multe ori să spunem exact ce gândim”, a spus Torma ca o replică la toate fromalitățile care au avut loc în timpul ceremoniei de instalare.
”Eu am făcut un efort foarte mare să aducem Primăria Moldova Nouă la zi pentru că noi nu am avut niciun proiect pe PNDL , pentru că nu am găsit absolut nimic în primărie, dar sunt convins că împreună cu domnul prefect vom găsi calea să reparăm atât problema proiectelor PNDL, cât și a iazului Moldomin de la Moldova Nouă, a dezvoltării turismului pe care cred că și dumnealui a încercat (n.r Matei Lupu), dar mai mult decât atât, o să fac un gest pe care puțină lume îl face – îi doresc succes!- Sunt convins că nu va uita de Moldova Nouă, de unde a plecat, și împreună, ceea ce dumnealui nu a realizat în 12 ani de mandat și eu într-un an, împreună să realizăm!”, a fost mesajul care a incomodat emoțional pe Matei Lupu.
Discursul ar mai fi continuat dacă nu ar fi intervenit secretarul de stat în MAI, Dan Mihai Chirică, reprezentantul Guvernului, care i-a tăiat-o scurt susținând că Instituția Prefectului nu are nicio treabă cu politica pe care o făcea Torma.

În ziua următoare Adrian Torma a scris despre cele întâmplate pe pagina sa de facebook:

”Ieri, la evenimentul de investitura a noului Prefect, am asistat la o piesa de teatru falsă, la o atitudine obedientă a unor personaje care conduc destinele județului sau beneficiază de votul dumneavoastră. Ieri am fost amenințat, voalat de către un parlamentar care, pe lângă formalitățile unui discurs de lemn, i-a urat noului perfect, citez: < Matei, anul trecut, la alegerile locale, ai pierdut o luptă, dar vei câștiga războiul >. Nu am înteles, a pierdut lupta cu mine?! Și pe față i-a urat că-și va lua revanșa și că știe el asta. Deci votul cetățenilor nu a contat în această competiție. Ieri, toți vorbitorii au făcut politică, lăudând marele partid, marii lideri sau programul PNDL și în momentul în care am solicitat să am un mesaj, mi s-a tăiat microfonul că fac politică într-un mod comparabil cu Coreea de Nord și temutul lor lider Kim Il Sung….penibilul se vedea în ochii celor peste 100 de invitați și în special în ochii unui om care și-a vazut copilul decapitat din cea mai înalta funcție deținută de un cărășean, cea de Prim-Ministru”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.