Topul orașelor cu cei mai mulți protestatari. Pe ce loc a fost Timișoara

3350

În Bucureşti erau la protest, în momentul marşului dintre Universitate şi Parlament, 25.000 de persoane. A doua cea mai mare manifestaţie a fost la Cluj – 5.500 de persoane. A urmat Sibiu, cu circa 3.000 de persoane şi Timişoara, cu ceva mai mult de 2.000 de persoane.

La Iaşi şi Braşov au ieşit 1.000 de persoane, iar la Galaţi şi Constanţa, în jur de 700. Acestea au fost cele mai mari manifestaţii din ţară.

La coada clasamentului oraşelor în care oamenii s-au adunat a fost Alexandria (Teleorman) cu circa 10 participanţi.

Ample proteste s-au desfăşurat astăzi în toată ţara împotriva modificărilor legilor Justiţiei şi a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE.

Programul marşului de protest din Bucureşti, anunţat pe Facebook, a cuprins adunarea în Piaţa Universităţii, la ora 18,00, plecarea către Parlament, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, CCR şi CNA, iar la ora 21,00 sosirea protestatarilor în faţa Palatului Parlamentului.

În Capitală au ajuns şi clujenii care au pornit pe jos, în 10 ianuarie, într-un „Marş al speranţei”. Protestatarii, care au plecat în urmă cu zece zile din centrul oraşului Cluj-Napoca, au venit pe jos până la Bucureşti. Lor li s-au alăturat pe traseu mai multe persoane.

sursă: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ