Topul mitei în spitalele din România. Unde au fost raportate cele mai multe cazuri

117

Deşi veniturile medicilor şi asistentelor au crescut, iar posturile lor au devenit atrăgătoare, potrivit unui studiu, șpaga încă funcţionează în spitalele româneşti. Peste 350 de spitale au fost monitorizate vreme de şapte luni, iar pacienţii unora dintre ele au recunoscut că li s-au cerut bani sau atenţii. Cele mai multe cazuri au fost semnalate în spitale cu mulţi pacienţi din Capitală, dar şi din Brăila, Prahova sau Botoşani.

Spitalul Universitar din Bucureşti apare primul în acest top. Concret, 153 de pacienţi ai unităţii medicale au spus că medicii ori asistentele le-au cerut bani sau atenţii. Iar asta doar în primele şapte luni ale acestui an.

În topul spitalelor unde a fost semnalată mita se afla spitale de urgenţă din Bucureşti, alături de alte unităţi medicale din Brăila, Prahova şi Botoşani. Cazuri sunt însă peste tot în ţară. Pe la colţuri, pe coridoare, mita este un subiect viu de discuţie.

Studiul făcut de o companie în colaborare cu Ministerul Sănătăţii a strâns informaţii de la pacienţi care au trecut prin 352 de spitale. Oamenii au răspuns prin SMS ori pe e-mail. Au fost aproape 127.000 de respondenţi, iar dintre aceştia, 3.800, adică 3% din total, au susţinut că personalul medical a pretins mita.

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.