Topul firmelor, un adevărat clasament al puterii economice din Timiș / VIDEO

2836

Toți cei ce trudesc din greu pentru a oferi locuri de muncă și lefuri celor ce muncesc merită să fie răsplătiți pentru efortul lor dacă o fac în limitele legii. Ca în fiecare toamnă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură trage o linie imaginară și face totalul. De fapt este un proces extrem de complex cu multe detalii economico-financiare și la final rezultă un clasament al celor mai performante firme din județul nostru.

De 26 de ani se întâmplă cu rigoare matematică acest tipic ce duce la așa numitul „Top al Firmelor”. În fiecare an este o seară de emoții și de bilanțuri pentru agenții economici.

La Centrul de Afaceri din Bulevardul Eroilor de la Tisa totul arăta ca la marile sărbători. De la mașinile de lux de la poartă până la covorul roșu nimic nu lipsea pentru a da fast serii de premiere a celor mai de succes firme din economia judeţului.

Au fost invitați toți cei ce reprezintă performanță economică dar și oaspeți de onoare din administrația locală, județeană și chiar din cea centrală. Doi din miniștrii guvernului au fost de față la eveniment. Au mai fost invitați personalități din domeniul social, universitar. O figură aparte a făcut IPS Ioan Selejan Mitropolitul Banatului ce a explicat foarte clar câteva principii de bază economice cu referiri directe la problemele șomajului.

O altă performanță a înaltului vlădică al bănățenilor a fost că a reușit măcar pentru câteva minute să-i facă pe primarul municipiului, NIcolae Robu și președintele Consiliului Județean Călin Dobra să-și dea mâna și să promită că vor colabora mai serios pentru binele locuitorilor timișeni. Va trebui să lase deoparte orgoliile personale și viziunile înguste.

Gazdele serii l-au însărcinat pe Andrei Boroșovici de la Televiziune Română din Timișoara să fie moderatorul serii. A reușit cu brio să fie omul spectacol ce a glumit și a dat cuvântul tuturor pe rând.

Nu au lipsit momentele artistice de cele mai felurite forme de la mica violonistă ce nu a avut nici un fel de emoții, Au mai urcat pe scenă tinerii tenori cu un repertoriu extrem de bogat dar și tineri dansatori ce sunt deja cunoscuți în Europa.

Un total celor peste 31.000 de firme au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar de anul trecut au îndeplinit criteriile necesare pentru a fi clasificiate în actuala ediţie a Topului. Din acestea, 10.232 de societăți au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Nu a fost deloc ușor de a alege din aceștia pe cei mai buni ce ar fi urmat să primească premiile întâi, doi și trei la fiecare din cele 7 domenii de activitate. Dar și acestea se împart în 251 grupe (conform codului CAEN) şi 5 clase de mărime.

De asemenea un număr de 212 firme ce s-au evidențiat timp de șapte ani sunt distinse cu Trofeul de Excelenţă.
Cum numărul mare a celor premiați este foarte mare este imposibil de a fi nominalizați aici. Dar lista cu toate detaliile poate fi consultată pe site-ul CCIA Timiș.

Dar trei din cele mai vechi unități merită evidențiate în special pentru împlinirea a 25 de ani de activitatre neîntreruptă plină de succese mai mari sau mai mici. Aceste sunt: Grupul de firme agricole grupate în jurul numelui de Maxagro din Gătaia ce este unul din liderii agriculturii moderne de la noi din țară. Euroccoper din Timișoara a pornit de la ideea unui italian ce dorea să demonstreze că și la noi în oraș se poate face performanță economică ca firmă de logistică și de comisionari vamali. Acum domină piața românească și o bună parte din cea europeană prin serviciile lor ireproșabile oferite clinților. Cel de al treilea sărbătorit al serii a fost Televiuziunea Română Timișoara ce a fost omagiată tot pentru sfertul de veac de când intră în casele timișorenilor. Pentu seriozitatea lor este suficient de a spune că fac producție de televiziune (nu doar știri) în nouă limbi de circulație locală în Banat.

Seara oamenilor de afaceri a continuat cu un dineu de gală și cu muzică pe toate gusturile.

LĂSAȚI UN MESAJ