Toate cochetele orașului au luat bicicletele de coarne și au plecat la drum FOTO-VIDEO

963

Ca în fiecare primăvară, și de data aceasta asociația „Verde pentru Biciclete” a dat adunarea pentru o tură pe două roți. Sub sloganul „Cochete pe biciclete”, toate domnițele și doamnele care cred că pot traduce termenul cochet în termeni ciclistici au răspuns la chemare. Aranjate, dichisite, machiate, coafate, ojate ca pentru un concurs de miss au invadat platoul din bulevardul Circumvalațiunii.

cochete biciclete (15)

Aproape toate „fetele” au dat iama în șifonier și au ales ce cred că le caracterizează cel mai bine. A fost o aglomerație de eleganță și bun gust ca la un bal. Mai covorul roșu lipsea. Pentru a spori caracterul fresh al ținutelor mai toate domnițele aveau și un buchet de flori la purtător sau la coșul bicicletei. Sau măcar o floare la ureche sau în păr tot trebuiau să poarte dacă nu o întreagă coroniță. Face parte din ținută așa precum casca în alte zile. Câțiva baieți pierduți în peisaj au crezut că au nimerit în poiana zânelor nu într-o parcare.

cochete biciclete (31)

Prin mulțime s-au zărit și câțiva căței (de șic sau poate de pază?) care au venit la tură.
Cochete pe biciclete este un eveniment dedicat feminității și mișcării în aer liber și a ajuns la ediția cu numărul 5.

cochete biciclete (23)

Totul a început cu muzică, voie bună, trageri la sorți. Au fost premii mai multe ca niciodată. Un instructor de dans a adunat fetele de toate vârstele la o partidă de incălzire pe ritmuri latino. Alte domnițe au profitat de minutele dinaintea startului să mai corecteze fardurile și rujul. Dar aproape toate frumoasele butonau de zor la telefoanele zise inteligente. Au fost și destui bărbați ce au avut curajul să apară la un eveniment dedicat aproape în exclusivitate sexului frumos. În general, băieții se puteau încadra la categoria „așa NU”, că la eleganța nu prea excelau!

cochete biciclete (19)Până la ora 11 au fost împărțite cunoscutele numere și baloane VpB, dar și alte premii surpriză. Foarte punctual s-a dat startul și un tsunami de peste 600 de participante au pornit la drum. Traseu a fost următorul: Platforma Timco – Calea Circumvalațiunii – Strada Gheorghe Lazăr – Piața 700 – Strada Paris – Bulevardul Republicii – Bulevardul Regele Ferdinand I apoi pe Bulevardul 16 Decembrie 1989 – spre strada Brâncoveanu – Strada Glad – Strada Cozia – Strada Surorile Martir Caceu – Aleea FC Ripensia – Piața Leonardo da Vinci (peste pasajul Michelangelo) – Bulevardul Pârvan. La terasa de pe malul Begheiului a avut loc o paradă de modă pentru prima dată la un astfel de eveniment.

Aici vor fi prezenți designeri vestimentari și de accesorii din Timișoara, precum: Andreea Caradjov, Andreea Micle, Mirela Ciora-Corcoșa, Cristina Dulcea, Oana Fometescu și criticul Paula Aldescu. Ținutele prezentate vor fi incluse ulterior în a patra ediție a ghidului vestimentar pentru bicicliste, distribuit online gratuit.

Petrecerea va continua cu multe surprize și premii atât timp cât se simte bine fiecare.

1 COMENTARIU

  1. Imi place de voi ca generati stiri pozitive despre Timisoara. Exista alte siteuri locale de stiri, pe care daca le parcurgi, iti lasa senzatia ca traim intr-un oras declasat, cenusiu, deplorabil.
    In fapt, Timisoara e de fapt in top 3 (dupa Cluj si Capitala), oras in care romanii s-ar muta, ptr a-si trai viata mai departe.

    Prima oara v-am remarcat anul ttecut, cu ocazia stirii video de la inaugurarea Dispeceratului de Management al Traficului, un material complet, echilibrat, cu interventii ale Administratiei, ale Antreprenorului, ale STS si contributiei profesioniste a acestei structuri a Statului Roman.

    Succes !

LĂSAȚI UN MESAJ