Toamna vine cu miting pentru centură. Dacă nu plouă…

177

Centura Timişoarei, sau mai bine zis lipsa ei, rămâne o problemă reală pentru oraş. Primarul a promis în mai multe rânduri că va organiza chiar el un miting pentru a obţine finanţare de la Guvern pentru varianta de ocolire pe partea de sud a urbei. Cum protestul nu a avut încă loc, edilul-şef a spus că aşteaptă trecerea vacanţei pentru a chema lumea în stradă.

Astfel, mitingul ar putea avea loc la toamnă, când locuitorii revin din concediu, la fel şi autorităţile. Şi asta dacă nu plouă!

Primarul Nicolae Robu susţine că este inacceptabil ca Timişoara, al treilea oraş din ţară, să nu beneficieze de o centură completă.

Lipsa a peste 20 de kilometri de variantă ocolitoare duce la mai multe probleme de care ne lovin zilnic: trafic aglomerat, poluare, infrastructură rutieră distrusă. Iar, în 2014, când a fost întocmit Masterplanul de Transport al României, Guvernul a uitat, ca de obicei, Timişoara. Au fost trecute mai multe proiecte pentru variante de ocolire pentru oraşe precul Tecuci. Dar urbea de pe Bega nu apărea nicăieri.

După mai multe modificări, în 2015 Executivul a relizat greşeala şi a inclus în plan şi Timişoara. Lipseşte însă şi acum sursa de finanţare sau alocarea de la Guvern. Şi în condiţiile în care nici măcar exproprierile nu au fost realizate, va mai curge multă apă pe Bega până când TIR-urile care tranzitează acum oraşul nu vor mai intra pe străzile Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ