Toaleta publică ce-i spune firmei de salubrizare când trebuie golită, prezentată la cel mai mare maraton IT din sud-estul Europei, la Timișoara. Când are loc

278

Timișoara va găzdui, peste doar câteva zile, cel mai mare maraton IT din sud-estul Europei. HackTM 2016 are loc în perioada 20 – 22 mai și însumează, în total, aproape 50 de ore de prezentări și programe inedite.

Evenimentul vine și cu o premieră, și anume printr-o zi de prezentări tehnice și de dezvoltare personală. Nu vor lipsi nici prezentările de tehnologii noi, în cadrul cărora participanții pot afla detalii despre roboții inteligenți care pot fi „învățați” să perceapă lumea din jurul lor. De asemenea, o altă temă dezbătută în cadrul evenimentului IT va fi despre cum se dezvoltă mașinile care pot „vedea” șoseaua pe timpul nopții.

Totodată, vor fi prezentate echipamente hardware care pot fi programate să funcționeze în moduri inovative, ca de exemplu pentru a realiza încuietori de uși controlate de la distanță sau toalete publice futuriste care să comunice firmei de salubrizare când trebuie golite.

Duminică, în ultima zi a HackTM 2016, vor fi premiate echipele câștigătoare participante la seria de sesiuni de programare. Astfel, vor fi premiate cele mai bune proiecte din fiecare categorie, iar proiectul cel mai impresionant și cu cea mai mare aplicabilitate va primi titlul HackTM Winner 2016.

Mai multe informații despre maratonul IT desfășurat la Timișoara, în cantina UPT din Complexul Studențesc, în acest sfârșit de săptămână, sunt disponibile AICI!

 

LĂSAȚI UN MESAJ