Titi Aur ține cursuri gratuite de pregătire a instructorilor auto. Vezi când vor fi și în ce orașe!

340

Poliţia Română, în parteneriat cu Academia Titi Aur, a lansat, pentru 2017, campania socială “ViAŢA e a ta”, care se derulează la nivel național, timp de 12 luni.

Ajunsă acum la cea de-a doua etapă, Campania îşi propune să contribuie la dezvoltarea pregătirii şoferilor şi îmbunătăţirea comportamentului rutier al acestora, cunoaşterea cauzelor generatoare de accidente în România, precum şi la promovarea cursurilor de conducere defensivă, ca metodă de prevenţie, prin specializarea unui număr cât mai mare de instructori auto, care să transmită apoi aceste cunoştinţe cursanţilor lor.

Astfel, din 21 august și până la finalul lunii septembrie, se va derula activitatea propriu-zisă de specializare a instructorilor auto în Bucureşti şi în centrele zonale Craiova, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov.

Cursuri gratuite de specializare a instructorilor auto. Programul Caravanei Academiei Titi Aur:

București – 21, 24, 28 și 30 august, la sediul Academiei Titi Aur

Craiova – 2 septembrie, în parcarea fostului magazin PIC

Timișoara – 9 septembrie, în parcarea Jumbo

Cluj Napoca – 16 septembrie, în parcarea Polus Mall

Iași – 23 și 25 septembrie, în parcarea Era Shopping Center

Brașov – 30 septembrie, în parcarea Coresi Mall

“Pentru categoria de șoferi cu vârstă între 18 și 24 ani, la nivel internațional, se fac cele mai multe demersuri de conștientizare și se insistă pe o pregătire temeinică în cadrul școlilor de șoferi, deoarece pentru ei accidentele rutiere reprezintă cauza numărul 1 de deces.Îi felicit pe cei care au ales să participe la aceste cursuri, mai ales că mulți dintre ei fac și efortul de a se deplasa într-un alt oraș decât cel de reședință. Sperăm ca echipa Academiei Titi Aur să le ofere informații utile pe care să le transmită mai departe cursanților lor. Din 2018, cursul va fi disponibil și contra cost pentru instructorii auto care doresc să se perfecționeze. Poate dacă trebuie să plătească pentru a fi mai buni, vor conștientiza utilitatea unui astfel de curs”, a precizat Titi Aur, directorul Academiei cu același nume.

Cursuri gratuite de specializare a instructorilor auto. Puțini vor să fie specializați… gratuit!

În perioada de înscriere, au fost contactate școlile de conducători auto din baza de date a ARR, în vederea desemnării instructorilor auto care să participe în acest proiect ambițios.

În momentul lansării campaniei sociale „ViAŢA e a ta”, Academia Titi Aur și-a propus ca împreună cu sponsorii susținători să specializeze 1.000 de instructori auto din toată țara, dar s-au înregistrat online doar 473 de instructori auto.

Principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere sunt: viteza (neadaptată la condițiile de drum/excesivă), neacordarea priorității de trecere pietonilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ