TIR derapat pe liniile de tren și circulație feroviară închisă în Hunedoara. FOTO

306

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că traficul feroviar în judeţul Hunedoara este blocat la această oră între staţiile Dobra şi Holdea, după ce şoferul unui autotren, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit carosabilul şi a ajuns pe linia de cale ferată, blocând circulaţia trenurilor pe tronsonul Ilia – Lugoj.

Până la finalizarea intervenţiilor de retragere a tirului din zona de siguranţă feroviară, operaţiuni desfăşurate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), trenul IR 1818, care circulă în relaţia Timişoara Nord – Târgu Mureş Sud, staţionează în gara Marginea, până la redeschiderea liniei, iar trenul IR 1837, care circulă în relaţia Iaşi – Timişoara Nord, a fost redirecţionat pe ruta ocolitoare Ilia – Ram – Glogovăţ – Timişoara Nord.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de producerea acestui eveniment rutier şi îi asigură că personalul feroviar aflat la faţa locului va acorda tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor de ridicare şi retragere a tirului de pe calea ferată, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Ilia – Lugoj să fie reluată în condiţii de siguranţă.

Update: Circulația feroviară a fost reluată în Hunedoara

Trenurile au inceput să circule din nou pe traseul Dobra – Holdea. Primul tren care va tranzita această zonă este IR 2185, care circulă pe relaţia Simeria – Lugoj.

„Menţionăm faptul că pentru redeschiderea circulaţiei feroviare pe intervalul de staţii Dobra – Holdea a fost necesară intervenţia cu o macara de mare tonaj pentru ridicarea şi retragerea tirului de pe calea ferată, operaţiune desfăşurată de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi intervenţia echipelor de specialitate feroviare care au executat lucrări de remediere a defecţiunilor tehnice la linie şi de înlocuire a componentelor feroviare, distruse în urma derapării autotrenului”, anunta CFR Infrastructură.

LĂSAȚI UN MESAJ