Tinerii artiști sunt chemați la afirmare

42

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada mai – iunie 2020 Concursul online de interpretare instrumentală „Cânt cu drag la tot Banatul.”

Competiția se adresează artiștilor – instrumentiști din domeniul folclorului muzical.
Domeniul cultural este unul dintre cele mai afectate de restricțiile impuse de perioada pandemiei Covid 19. În acest context, intenția concursului este de a promova tinerii artiști care își dedică talentul și pasiunea promovării folclorul muzical din zona Banatului.

Concursul se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă: 9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani. Repertoriul ales trebuie să reprezinte zona de proveniență, iar interpretarea să fie, de preferință, într-un costum popular.

Secțiunile competiționale sunt: Instrumente de suflat (saxofon, saxofon sopran, taragot, trompetă, clarinet, nai, fluier); Acordeon, armonică sârbească; Vioară. Participanții vor completa fișa de înscriere și vor trimite un video de maximum 3 minute cu interpretarea unei doine și /sau a unui joc până în 1 iunie 2020 la adresa de email: ccajt@ccajt.ro . Fișa de înscriere și regulamentul sunt disponibile pe site-ul www.ccajt.ro .

Vor fi acordate 3 premii (I, II, III) pentru cele trei categorii de vârstă (9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani).

Câștigătorii Premiului I vor înregistra o piesă într-un studio profesionist alături de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul.

Câștigătorii Premiului II și III vor avea posibilitatea de a participa într-un spectacol al Școlii de Arte din Timișoara.

Toți participanții vor primi o diplomă de participare.

Performanța concurenților va fi apreciată de către un juriu profesionist, alcătuit din artiști – interpreți, pedagogi valoroși, personalități ale vieții culturale tradiționale.
Evaluarea se va efectua după următoarele criterii: interpretare artistică, tehnicitate, autenticitatea subzonei folclorice reprezentate, aportul personal al interpreților.

LĂSAȚI UN MESAJ