Tineri medici din străinătate vin la Timișoara să facă rezidențiatul

3921

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara este „vânată” de tot mai mulți tineri din străinătate care visează să devină doctori. Potrivit rectorului Marius Raica, în acest moment, în universitatea timișoreană învață 1.620 de studenți străini din 42 de țări.

Mai mult, la Timișoara vin și medici rezidenți sau doctoranzi. „Nu am inclus în această cifră studenții rezidenți sau pe cei înscriși la doctorat. Nu sunt atât de mulți, avem în jur de 300 de rezidenți din străinătate. Unii sunt absolvenți de Timișoara sau de alt centru universitar românesc, alții sunt pur și simplu veniți absolvenți din altă parte”, a explicat Marius Raica.

Rectorul Universității de Medicină din Timișoara spune că, în toamna anului trecut, patru tineri din străinătate s-au bătut pe un loc. Studenții străini aleg Timișoara mai ales datorită taxelor de școlarizare mici, în comparație cu cele din țările din care provin. Astfel, în România acestea sunt cuprinse între 5.000 și 5.500 de euro, pe când în Ungaria, de exemplu, studenții străini trebuie să scoată anual 11.000 de euro pentri taxa de școlarizare.

LĂSAȚI UN MESAJ