Tineri francezi drogați au încercat să intre ilegal în România. Unde voiau să ajungă? VIDEO

223

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, județul Timiș, au depistat doi tineri cetățeni din Franța, care au încercat să intre ilegal în țară, având asupra lor aproximativ 18 grame de hașiș.

Alți doi conaționali, prieteni cu cei doi, au fost depistați în același punct de frontieră având asupra lor un steroid anabolizant și o substanță vegetală posibil ciupercă halucinogenă.

În data de 13.08.2017, in jurul orei 04.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Moravița, jud. Timiș, au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, pe direcția localității Moravița, doi bărbați care se îndreptau dinspre teritoriul statului vecin, spre interiorul țării.

Imediat o echipă operativă s-a deplasat la fața locului ocazie cu care a stabilit că cei doi sunt cetățeni francezi, care au trecut ilegal granița din Serbia, motiv pentru care au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră Moravița pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că unul dintre cetățenii francezi se afla în posesia unui pașaport francez valabil, iar celalalt, Felix C., în vârstă de 23 ani, nu avea nici un document de identitatea asupra sa.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra celor două persoane, asupra lui Felix C. au fost găsite aproximativ 18 grame de substanța maronie, despre care tânărul a declarat ca este hașiș pentru consum propriu.

De asemenea, tinerii au mai susținut ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajungă la un festival din vestul țării, iar Felix C. nu poseda documente de identitate pentru a efectua formalitățile de frontieră. Astfel, prietenul său, deși putea să intre legal în România, s-a decis să-l însoțească și să treacă ilegal frontieră.

În același timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, călătorind într-o autorulotă, înmatriculată în Franța, doi cetățeni francezi, ambii în vârstă de 21 de ani, care s-au legitimat cu documentele personale.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport și bagajelor au fost descoperite: un flacon cu un steroid anabolizant, 6 grame de substanță vegetală posibil ciupercă halucinogenă și un cartuș de vânătoare. La cercetări tinerii au declarat că veneau în vacanță în România și urmau să-i preia pe cei doi conaționali reținuți de polițiștii de frontieră la ‘frontiera verde’, după ce efectuau intrau în România.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea in tara de droguri de risc, contrabanda calificata, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Cei patru cetățeni din Franța au fost prezentați procurorului D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Timișoara, în vederea continuării cercetărilor, iar substanțele găsite asupra lor au fost trimise spre expertizare.

LĂSAȚI UN MESAJ