Tinerii din Ungaria pot obține burse de studiu în România

95

În cursul zilei de miercuri, consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a efectuat o vizită la Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Gyula. Diplomatul român s-a întâlnit cu cei 48 de elevi din clasele a XII-a a școlii. O nouă generație de elevi sunt pe cale de a termina studiile. Cu acest prilej au avut posibilitatea de a afla ce pot face în continuare.

La această întâlnire, consulul general român a transmis elevilor informații despre oportunitatea de a studia în România și despre modul cum pot să obțină burse de studiu oferite de statul român, la diverse universități și discipline, începând cu anul universitar 2018-2019. La acest eveniment a participat d-na dr. Maria Gurzău Csegledi, directorul instituției, diriginții elevilor, precum și alte cadre didactice.

Elevii au avut posibilitatea să adreseze întrebări șefului misiunii românești de la Gyula, care le-a oferit sprijinul celor care doresc să acceseze bursele oferite de România. Zeci de tineri proveniți din rândul comunității românești din Ungaria studiază diverse discipline la universități din România. Mulți etnici români din Ungaria, foști bursieri ai statului român, activează în diverse domenii pe piața muncii din Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ