O școală din vestul țării se închide! Elevii au de parcurs 10 kilometri până la altă unitate de învățământ

477

Ușile unei școli din municipiul Petroșani vor fi ferecate din această toamnă. Decizia a fost luată de conducerea unității de învățământ și cu acceptul Consiliului Local Petroșani. Copiii din zonă au de parcurs circa 10 kilometri până la școala din oraș.

Școala din Dâlja, închisă
După zeci de ani de activitate, școala primară din Dâlja își va închide porțile. Numărul mic al elevilor de aici, dar și cheltuielile legate de funcționare au condus la luarea acestei decizii.

Directorul Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani, Alexandru Lăutaru, susține că decizia de mutare a elevilor din Dâlja la Școala Avram Stancu va fi aplicată din această toamnă. Astfel, odată cu începerea noului an școlar, nu se vor mai face cursuri la unitatea de învățământ din Dâlja Mare.

”La acest moment mai sunt la Dâlja patru copii la clasele 0-4. De la anul nu o să mai avem atâția elevi. Cu minim 4 copii se poate efectua învățământ simultan. Din această cauză am luat decizia de a suspenda activitatea acolo din toamnă”, a precizat Alexandru Lăutaru.

Potrivit sursei citate, microbuzul școlar aflat în dotarea Colegiului poate aduce copiii de la Dâlja la școala din Petroșani.

”Acum termină patru copii de clasa a VIII-a și exact cei patru care sunt anul acesta, plus doar un copil în clasa pregătitoare la anul, încap în microbuz. E clar că vor avea servicii educaționale mai bune. Una e să înveți la simultan când într-o oră te ocupi de cinci nivele și una este să stea copilul într-o clasă unde face oră întreagă”, spune directorul Colegiului Național Mihai Eminescu.

sursa: gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ