Timișul, fruntaș la rujeolă. Peste 200 de timișoreni, în special copii, afectați

358

Epidemia de rujeolă continuă, atât la nivel de țară, cât mai ales în județul Timiș. În regiunea de vest s-au înregistrat până acum peste 200 de cazuri de rujeolă. Dacă un număr considerabil de părinți refuza cu câteva luni în urmă să își vaccineze copiii, cu predilecție nou-născuții, Ministerul Sănătății vrea să ia măsuri. Astfel că se propune vaccinarea micuților, chiar înainte de vârsta de un an. Conducerea ministerului vine cu inițiativa vaccinării nou-născuților, încă de la 9 luni.

Conform Ministerului Sănătăţii, în Timiș sunt 240 de cazuri de rujeolă. Astfel că Timișul devine fruntaș, printre primele județe din țară, în rândul epidemiei de rujeolă. Aradul ocupă însă primul loc, fiind înregistrate 454 de cazuri, urmat de județul Mureș unde au fost depistate 238 de cazuri. Numărul deceselor înregistrate la nivel naţional din cauza rujeolei a ajuns, până acum la şapte. La nivel național au fost identificate 1.725 de cazuri de rujeolă.

Ministerul Sănătăţii împreună cu reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF şi Institutul de Sănătate Publică a luat decizia vaccinării copiilor cu vârste de sub un an, deorece rujeolă vizează în principal nou-născuții. Cele mai multe cazuri au fost depistate la aceștia. Totodată Ministerul Sănătății transmite că boala se manifestă în special la copiii, care nu au împlinit încă un an.

LĂSAȚI UN MESAJ