Timișul domină exporturile României, însă primește înapoi ,,praful de pe tobă” de la bugetul național!

1669

Județul Timiș se află pe locul trei în ceea ce privește exporturile, conform datelor oficiale ale Ministerului Economiei. La noi se realizează 10,19% din totalul exporturilor naţionale. Pe primul loc se află București cu 15,4%, iar pe locul doi se clasează județul Argeș,  cu 10,8% din totalul exporturilor.

Bucureştiul este cel mai important exportator, cu 2,8 miliarde de euro. Urmează judeţul Argeş, cu 2,01 miliarde euro, iar Timişul este pe locul trei, cu exporturi de 1,89 miliarde de euro din total naţional.

Din păcate, sumele virate de județul Timiș la bugetul statului nu se regăsesc pe lista de alocări bugetare a Guvernului.

10 COMENTARII

 1. „Timișul domină exporturile României…”
  .
  O asemena afirmatie induce ideea ca Timisul ar fi devenit peste noapte cel mai mare exportator din Romania… Stiam ca Bucurestiul se poata lauda cu asta (dar nu pierde vremea cu asa ceva, nu are inscris in ADN nerusinata gena a laudei de sine, asa cum au altii, mai putin evoluati), urmat fiind de judetul Arges (la fel, modest, fara laudatori decedati, fara gura mare, fara tiganie). Citind titlul acestui articol cu „specific banatean” mi-am zis: gata, revolutie la banateni, judetul Timis este „fruncea”! Dupa titlu, ma afund in profunzimile articolului (literalmente) si aflu ca… ramane cum am stabilit: Bucurestiul, detasat, pe primul loc, urmat de Arges pe locul al doilea. Pai bine, modesti banatenei, cum este posibil sa domini exporturile Romaniei de pe locul al treilea?! Daca cel de pe locul al treilea „domina”, atunci ce mai face cel de pe locul intai?!
  Cat despre „praful de pe toba”… judetul Timis a primit destule (si inaintea multora), inclusiv drum modernizat Nadlac-Arad-Timisoara (inca din ’95, Gruppo DiPenta), Timisoara-Lugoj, a urmat autostrada… asa ca sa zica „merci, Bucuresti” daca mai primeste astazi si „praful de pe toba”…

 2. Mamă, ce șmecheri mai sunt unii, în vreme ce se admiră în oglindă, anonimi și plini de sine… Ei, dar o să mori fericit și prost, mai ales când o să afli că drumul modernizat Nadlac-Arad nu e în județul Timiș și nici măcar în Banat. Asta-i una. A doua e că București și Argeș știi foarte bine de ce sunt acolo primele… Dacă pleacă Renault din Argeș, muriți de foame ca guzganii lui hrebenciuc, vacaroiu și iliescu… Hai, vlahu lu mama, bagă, că voi sunteți cu gura mare în tribună… Mai rău e cu ciocanu în mână, când vă rupeți deștele…

  • In atentia banateanului Gogu Securistu (fost Gogu Bomba – da, chiar acel Gogu din Dudestii Noi, unicul supravietuitor al teribilei actiuni de comando orrganizate de catre razboinicii banateni din Dudestii Noi in 1919, dupa incheierea razboiului, asupra hangarului construit de germani pentru adapostirea zeppelinelor, actiune care a avut ca obiectiv furtul scheletului metalic de sustinere in scopul valorificarii), curajos posesor al mai multor pseudonime:
   – o parte a traseului Nadlac-Arad-Timisoara (asa era definit) SE AFLA in Banat, nu a sustinut nimeni ca TOT drumul ar fi in Banat;
   – Bucurestiul stie foarte bine de ce este acolo, pe primul loc, si nu se afla deloc in pericolul de a muri de foame 🙂
   – si Argesul stie foarte bine cat de important este Renault. La fel, si Timisul ar trebui sa stie cat de important este, de exemplu, Continental, dar, se pare ca sunt si guzgani banateni care nu stiu ca daca pleaca ceva de marimea Continental ei trec automat pe regim de slabire pe baza de supa de coji de cartofi;
   – da, noi, regatenii, nu manuim deloc ciocanul (si secera) cu indemanarea pe care o dovedesc banatenii, in schimb folosim cu maiestrie stiloul si computerul.

 3. Bucureștiul este pe primul, fiindcă are sediile centrale ale multor firme, pe când punctele de lucru sunt prin toată țara, alții lucrează pentru ei.

  • Asa v-au invatat pe voi in „scolile banatene”? V-au servit gogosi… langosi, mai bine zis.
   Iata aici un articol interesant despre una dintre gogomaniile care tot circula pe coclaurile banatene:
   http://adevarul.ro/locale/resita/turnul-eiffel-made-resita-romania-falsa-legenda-urbana-inca-umfla-orgoliul-multor-romani-1_57de6dbc5ab6550cb8c385b0/index.html
   Extrag un fragment relevant:
   „În trecut, în şcolile de prin Caraş-Severin, şi nu numai, existau dascăli, care propagau cu mândrie un mare fals istoric, anume că Turnul Eiffel a fost construit din oţel produs la Reşiţa, după cum ar fi gravat pe o mare parte dintre elementele componente ale simbolului parizian, dar şi din oţel de la furnalul din Govăşdia din judeţul Hunedoara.
   Chiar dacă au existat multe voci, cu greutatea, care au încercat din răsputeri să combată această legendă urbană, orgoliul românesc a triumfat în cele mai multe rânduri. Astăzi încă mai există români care susţin cu tărie că au văzut plăcuţele de pe Turnul Eiffel pe care se precizează că e “made” în România. În realitate aceste plăcuţe există doar în imaginaţia unora, singurele inscripţii de acest gen fiind cele care fac trimitere la adevăraţii furnizori ai materialului pentru celebrul monument: “FORGES ET USINES DE POMPEY FOULD-DUPONT FOURNISSEUR DES FEAS DE LA TOUR”.”
   Sunt multe minciuni la baza lozincii „Tat Banatu-i fruncea!”…
   Bucurestiul are peste doua milioane de rezidenti si in fiecare zi sosesc (si pleaca la sfarsitul zilei) , in plus, pana la un milion si jumatate de navetisti. Probabil ca toti acesti oameni nu isi pierd vremea cu plimbari prin parcurile bucurestene. Atunci cand intri in suburbiile Bucurestiului (venind cu masina sau cu trenul) iti poti face o idee si despre locurile in care merg sa lucreze unii dintre acesti oameni si, totodata, o sa iti dai seama care sunt diferentele de gabarit dintre capitala si targusorul Timisoara.

   • „Bucureştiul este cel mai important exportator, cu 2,8 miliarde de euro. Urmează judeţul Argeş, cu 2,01 miliarde euro, iar Timişul este pe locul trei, cu exporturi de 1,89 miliarde de euro din total naţional.”
    Cam slabut in analiza unui text,dar deh,te intelegem.Asa sunteti voi aia de pe la bucale.Prietene,daca iti scremi un pic creierul,si daca citesti de ‘spe mii de ori fragmentul asta,ce afli?Spune obraznicatura mica.Ce afli?Afli ca sunteti niste putori ordinare.Pentru ca voi miticii,peste doua milioane,exportati de 2.8 miliarde de euro.Noi banatenii,cam 650 de mii,adica mai putin de 1/3 din cati sunteti voi,exportam de 1.89 miliarde de euro.Cine-i carpa-n c*r?Tristule,obisnuieste-te ca asta-i rasa voastra.Niste nemernici necivilizati,puturosi si prosti,care se cred frumosi si dejtepti.Vai de capu’ vostru.

 4. Argesul e cel mai dezvoltat judet.El ar trebui sa fie cel mai nemultumit,pentru ca are cel mai mare excedent bugetar(1miliard euro).Bucurestiul si Timisul consuma foarte mult ,dar au fite.

LĂSAȚI UN MESAJ