Timișul așteaptă proiecte de la noul șef al COSR – Mihai Covaliu

99

Sportul românesc are începând de marți un nou șef pentru următorii patru ani. Mihai Covaliu este președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, iar așteptările în ceea ce îl privesc sunt foarte ridicate.

COSR-ul are un președinte în persoana lui Mihai Covaliu. Fostul campion olimpic la sabie din anul 2.000 și multiplu medaliat la campionatele mondiale și europene a fost ales marți în fruntea COSR-ului cu 128 de voturi în cadrul Adunării Generale. Covaliu a fost preferat de membrii cu drept de vot unei alte foste campioane olimpice Gabriel Szabo, cea care a adunat 68 de voturi. Noul președinte va face echipă cu vicepreședinții Camelia Potec și Alexandru Dedu și cu secretarul George Boroi.

Covaliu vine să preia un mandat pe care fostul președinte Alin Petrache a fost obligat să îl predea după eșecul de la JO Rio de Janeiro. Reamintim că delegația tricoloră a obținut un rezultat foarte slab în vară la Olimpiadă. În plus scandalul echipamentului contrafăcut a adus o campanie de contestare a șefului COSR.

Instalarea lui Covaliu le dă speranțe oamenilor din sport, care așteaptă proiecte și investiții din partea COSR. ”Normal că așteptăm multe lucruri bune de la Covaliu. El vine din sport știe ce înseamnă nevoile unui sportiv. Și-a dovedit calitățile de lider în fruntea Federației de Scrimă pe care a condus-o în ultimii ani și nu întâmplător scrima a luat singurul titul olimpic la Rio. În principal sperăm să se miște lucrurile în ceea ce privește infrastructura sportivă din țară pentru că suntem mult rămași în urmă. Dar aici are nevoie de sprijin de la Guvern”, spune directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, Adrian Tal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ