Timișul a preluat președinția Euroregiunii DKMT. Planuri pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei

210
Județul Timiș a preluat președinția rotativă a Euroregiunii DKMT, astăzi, la Triplex Confinium, borna ce reprezintă punctul de întâlnire a celor trei granițe dintre România, Serbia și Ungaria.

Manifestările au fost scurte din cauza furtunii, invitații din toate cele trei regiuni au ținut scurte alocuțiuni despre conlucrarea dintre zonele componente ale euroregiunii DCMT ( Dunare, Cris, Mures, Tisa).

Cu acest prilej Timișul, prin președintele Dobra, a preluat președinția euroregiunii. Acesta a și anunțat planurile pe care județul le are în următorul an – deschiderea unui nou punct de frontieră, fiind cel mai important obiectiv.

”Am participat alături președintele Consiliului Județean Csongrad, Kakas Bela și președintele Guvernului Provincial Voivodina, Igor Mircovici, la deschiderea timp de două zile a granițelor, la Beba Veche, un moment care simbolizează deschiderea dintre cele trei țări și buna înțelegere care există între noi.

Preluarea președinției de către județul nostru vine într-un moment extrem de favorabil, deoarece este o perioadă în care Consiliul Județean Timiș va accesa o serie de proiecte importante prin programele transfrontaliere, deci cu parteneri sârbi și maghiari, în infrastructură și sănătate.

Avem totodată și o mare responsabilitate în ceea ce privește domeniul culturii pentru că atât Timișoara, cât și Novi Sad, vor fi în 2021 Capitale Europene ale Culturii, iar colaborarea dintre cele două comunități este esențială.

Sper ca pe mandatul Județului Timiș să avem ocazia să deschidem un nou punct de trecere a fontierei la Beba Veche.”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ