Timişorenii stau blocaţi în trafic, primarul Robu se laudă cu progresele la Pasajul Jiul

270

În timp ce tot oraşul este paralizat, iar şoferii pierd ore bune în trafic şi în ambuteiaje, edilul şef al urbei, Nicolae Robu, postează pe Facebook. Acesta se laudă cât de bine merg lucrările la pasaj şi promite finalizarea lucrării cât de curând.

Lucrându-se cu sârg în toate aceste zile libere, de joi până ieri, s-a reușit montarea celor două noi poduri la anvergura de 5 benzi, peste noile culei. Primul pod -cel dinspre Circumvalațiunii – este destinat viitoarei noi linii de cale ferată, pe care urmează să o construiască CFR. Pe podul din mijloc, trece linia a doua din cele două actuale, linie deja refăcută în noile condiții și dată 100% în funcțiune/uz. Zilele următoare, se va monta al treilea pod, ultimul; pe el va trece prima linie din cele două actuale. După ce și acest al treilea pod va fi montat, se va trece la demolarea vechilor culei și poduri, realizându-se, astfel, deschiderea de 5 benzi auto pe sub pasaj. SUNT, AȘADAR, TOATE PREMIZELE CA LUCRAREA SĂ FIE FINALIZATĂ ÎN SEPTEMBRIE, CU JUMĂTATE DE AN MAI DEVREME DECÂT PREVEDE TERMENUL CONTRACTUAL!”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Primarul le cere, ca de obicei, răbdare şoferilor. Unul dintre ei ne-a declarat că a făcut 30 de minute numai să ajungă de pe Calea Circumvalaţiunii pe Nemoianu şi ne-a întrebat: “Ei gândesc lucrurile astea? De ce nu au creat nişte străzi cu sens unic până pe şantier? Nu au putut să facă o legătură la Solventul şi apoi să se apuce de Jiul, să avem şi noi o legătură din nordul în sudul oraşului?”.

Însă autorităţile cer răbdare.

Vă rog, stimați timișoreni, să aveți înțelegere. Ne va fi greu un număr de zile, dar n-avem alternativă la acest greu. Orașul nostru a rămas mult în urmă față de ceea ce ar fi trebuit să fie, iar noi recuperăm, acum, în forță, înnapoierea. Timp de 50 de ani nu s-a făcut niciun pasaj, niciun pod, nicio lărgire de stradă, nicio arteră nouă de trafic! Vom face tot ce ne este necesar în această perioadă, cu mine ca Primar și vom avea, în curând, un oraș de invidiat, vă asigur! Am asumat asta și eu îmi țin, ÎNTOTDEAUNA, promisiunile, indiferent cât îmi e de greu! Contez pe înțelegerea și sprijinul dv., DE DRAGUL TIMIȘOAREI și pentru creșterea radicală a calității vieții noastre de fiecare zi în Timișoara, în mulții ani ce vor urma!”, mai scrie edilul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ