INCREDIBIL! Internată de urgență, o bătrână a murit fiindcă nu s-a găsit nici un loc într-un spital specializat!

945

O femeie de 91 de ani din județul Hunedoara a murit după ce a suferit arsuri de gradurile 2 și 3 pe aproximativ 80% din suprafața corpului și nu s-a găsit nici un loc pentru ea, la niciunul dintre spitalele de arși din țară.

Bătrâna a fost prinsă într-un incendiu de vegetație care s-a manifestat pe raza comunei Baia de Criș. Inițial, victima a fost transportată cu arsuri de căi aeriene, inconștientă, cu arsuri pe aproape întreg trupul la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Brad. Demersurile pentru ca bătrâna să fie transferată la un spital de arși au rămas fără finalitate, astfel că femeia a fost trimisă la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

„Datorită lipsei locurilor în centrele de arși din țară, va fi trimisă la spitalul din Deva, în așteptarea eliberării unui loc. Totul depinde și de evoluția ulterioară a stării pacientei”, au declarat reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță.

Din păcate, bătrâna nu a putut fi salvată, din cauza rănilor grave pe care le suferise, dar şi a vârstei înaintate. Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Gabriel Berceanu, medicii deveni au luat legătura cu Centrul operativ, deoarece în cazul pacienţilor cu arsuri pe mai mult de 30 la sută din corp se impune transferul către o clinică specializată. Dar, la nici un spital din ţară specializat în tratarea arşilor nu erau locuri libere. Pacienta suferise răni pe toată suprafaţa corpului şi arsuri ale căilor respiratorii.

LĂSAȚI UN MESAJ