Timișorenii primesc pubele negre și galbene pentru colectarea selectivă a deșeurilor!

159

Săptămâna aceasta a început perioada de mobilizare pentru organizarea serviciului de colectare – transport al deșeurilor în municipiul Timișoara. Operatorul de salubrizare de pe Zona 1 – Timișoara, Retim Ecologic Service S.A., va porni procesul de colectare a deșeurilor municipale în orașul Timișoara, în data de 4 august, iar până atunci are obligația de a încheia contracte individuale cu cetățenii, dar și cu instituțiile publice, agenții comerciali și cu asociațiile de proprietari.

Pe durata celor 120 de zile pe care se va întinde această perioadă de mobilizare, reprezentanții Retim vor distribui, de asemenea, echipamentele necesare pentru desfășurarea unei colectări selective eficiente. Astfel, timișorenii vor beneficia de pubele negre de 240 de litri pentru colectarea deșeurilor reziduale și pubele galbene de 240 de litri pentru colectarea deșeurilor reciclabile. Odată cu semnarea contractelor, reprezentanții Retim vor împărți timișorenilor și ghiduri cu informații despre sistemul de colectare, punându-se un accent special pe importanța colectării selective.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș va monitoriza pe tot parcursul acestei perioade de mobilizare modul în care Retim își va respecta sarcinile contractuale și va păstra, totodată, un contact permanent cu Primăria Municipiului Timișoara, în vederea încheierii contractelor cu toți utilizatorii serviciului de salubrizare.

LĂSAȚI UN MESAJ