Timişorenii pot face sesizări online. S-a lansat aplicația Primăria Timișoara!

3751

Drumurile şi teancurile de documente vor dispărea din viaţa timişorenilor care au treburi la Primărie. A fost lansată o aplicaţie prin care oamenii pot face sesizări oficiale, pot afla stadiul întocmirii unor documente, pot descărca formulare sau pot afla ce evenimente pregătesc autorităţile.

„Avantajul principal este că face o legătură directă şi automată cu fluxul de documente al Primăriei Timişoara. Aplicaţia se găseşte în Appstore şi Google Play, vom vedea dacă vom schimba denumirea ei, acum e Primăria Timişoara”, spun cei care au creat aplicaţia.

Odată instalată aplicaţia, timişorenii se pot loga cu contul de Facebook. Astfel, dacă mergeţi pe stradă pur şi simplu şi vedeţi o groapă, de exemplu, o sesizaţi prin aplicaţie. Informaţiile ajung direct prin e-mail la funcţionarii din primărie. De asemenea, parcările neregulamentare pot fi şi ele semnalate, iar sesizările ajung direct la Poliţia Locală.

Aplicaţia nu a costat bugetul nimic, este făcută gratuit de o companie şi donată primăriei. Nicolae Robu susţine că a reuşit, în mandatul său să optimizeze oraşul şi chiar să îl facă Smart City. El a amintit de plata parcării prin SMS, de parcarea smart de la Modex sau de stâlpul de internet wireless din Piaţa Victoriei. Din păcate, ultimele două funcționează doar teoretic. Practic, tabela de la parcarea Modex arată mereu că sunt 1 sau 2 locuri de parcare libere, când de fapt nu sunt, iar internetul oferit de stâlp nu funcţionează niciodată.

24 COMENTARII

 1. buna ziua
  Vrea sa sesizez si pe aceasta cale despre un capac stradal de la un camin de vizitare (se pare ca apartine de cei de la semaforizare) cazut intr-o parte, si nu putem intra cu masina in curte.
  locatia este pe bd. Take Ionescu colt cu Filipescu in fata Loteriei Romane. Am mai anuntat de o saptamina dar cum era de asteptat nu a intervenit nimeni. Poate acum.
  Va multumesc

 2. Mda! „Multumesc” Primariei Timisoara, ca după mai bine de 2 ani de zile, mai precis din data de 1 septembrie 2016, ne-au rezolvat iluminatul stradal! Reamintesc un fapt, verificabil în arhiva 112 ca a luat foc un bec stradal………. eh, de atunci, până în data de de 11 februarie 2019, nu s-a aprins niciun bec stradal! Impozitul l-am plătit mereu la zi, în toți anii, în schimb! Nu era obligația primariei careia i-am plătit impozitele, să asigure iluminatul public? Era! Sesizări am mai facut catre Primaria tovarasului `lae robu, dar mi-a dat cu flit, normal! Însă acuma, când se pregătește campania electorală, consilierii nemernicului robu, sunt cei mai de treabă bugetari în slujba cetățenilor, călcați in picioare până acuma! Hai sictir robu `lae, traficant de influență când erai rector la Poli! Să spun mai multe detalii? Tu hotărăști, în funcție de cât de corect ești ca primar! Îți urmăresc activitatea, în direct, nu pe internet!! Dă-ți demisia că e mai bine, pnl-istule criminal prin acțiunile pe care le ignori și care sunt vitale pentru cetățenii Timișoarei!

 3. Pe strada Mures de la intersectia cu strada Victor Gaga, spre est, strada e plina de pamant. Se lucreaza la excavarea fundatiei unui bloc si masinile sunt pline pe roti de pamant !!!!!!!

 4. Pe intrega strada Gheorghe Lazar este o mizerie de nedescris, iar in parcarile de la blocurile din dreptul nr, 29 sunt tot felul de gunoaie lasate si nematurate de luni de zile, nemaivorbind de spatiile verzi din fala blocurilor care au un aspect deplorabil. Asa pregateste primaria orasul pentru a fi capitala europeana?! Pare un oras din lumea a treia!!! Rusine! Si ce sa spun de atatea case si palate a caror fatade se scorojesc…..si nu vreau sa ma gandesc ce este în interiorul lor. Faceti curatenie pana nu vine iar valul de gandaci, sobolani, etc…etc…

 5. Buna seara . va rog din suflet daca se poate rezolva iluminatul din parcul Asociatiei de Proprietari str.Regimentul 13 Calarasi nr.08.In acest parc sunt 3 stalpi cu lampi si care nu mai functioneaza de vreo 2 ani.
  Seara este intuneric bezna si la oamenii care trec pe acolo le este frica .Multumim !

 6. În spațiu verde din spatele blocului str. Vasile Lucaci nr. 13, la furtună s-a rupt o creangă dintr-un tei,în data de 30 aprilie au fost angații de la spații verzi
  și au tăiat o creangă de la un nuc rupt la furtună la blocul din fața noastră,i-am chemat să taie și la noi și au refuzat,au spus că nu ia chemat nimeni. Vreau să fac o sesizare,ei vin în număr mare se uită și nu fac nimic. Parcul are crengi uscate ,rupte ,copaci uscați. Administrarorul nostru au depus la primărie în fiecare an solicitare de cosmetizare și nu s-a întâmpat nimic.Toată zona din zona tipografilor arată jalnic.

 7. Saptamana trecuta s-a plombat strada din fata soceitatii noastre SC Procar Timisoara SA , in Calea Sagului nr. 138 B , azi sunt gropi din nou . Va rugam sa faceti ceva bun si sa astfaltati si parte de langa carosabil atat pe portiunea din fata noastra cat si in fata societatii Glissando , unde sunt gropi foarte mari . Va multumim .

 8. copaceanu gheorghe-martin
  la paretrul casei cu un etaj se afla o sal de jocuri,pacanele,.cetatenii care joaca aici ies foarte desw afara din sala si produc zgomote,vociferari,muzica disko la masinile lor, parcare pe trotuar.Deranjul este permanent zidei,noapte de noapte..Din pacete si urineaza pe poarta casei desi au un wc-u in interior.Consuma alcoo si devin chiar violenti.Recent au stricat si fantana arteziana din intersectia,bulRegele Carol cu str.Vacarescu prin introducerea un ui detergent.
  Consider si la fel si alti locatari din casa considera ca aceasta sala de jocuri ar trebui inchisa sau mutata undeva in afara orasului.Sala este visd a vis de o Scoala generala elementara I-8 clase.
  Incet,incet aceasta sala devine un pericol pentru locatarii casei noastre si avecinilor si chiar pentru scoala.Astept un raspun sai pot da si alte detalii.

 9. pe strada diminetii blocurile Nr. : 13;14 iluminatul stradal nu functioneaza iar cladirea fostei centrale termice (apartine primariei) adaposteste persoane dubioase. Multumesc.

 10. Ma numesc Anastazia Lupu,locuiesc pe str.Verde A58,(colt cu str.I.Ionescu de la Brad) .
  Va rog frumos,cei care puteti face ceva,cu cainii fara stapan.Sunt cred ca vreo 10-12 dulai mari vizavi de blocul meu,unde s-a inceput constructia unei biserici.Acolo boschetii sunt cat casa,gard nu este,cainii sunt stapani.Nu poti sa treci cu bicicleta,iar cand vine seara nu mai vorbesc.Ti-e frica cand ii vezi cat sunt de mari.Ataca gaini din curtile oamenilor,(ca in continuarea str.sunt case).Va rugam faceti ceva.
  In afara de problema cainilor,mai vreau sa sesisezi mizeria crunta de pe strada.Aici nu s-a maturat din septembrie 2018.Pe langa borduri este o mizerie mare,iar la colturile blocurilor stau munti de gunoaie.Parca nu am trai si noi in orasul Timisoara.

 11. Oraş smart zice Robu dar de fapt mincinos pentru că,, tabela de la parcarea Modex arată mereu că sunt 1 sau 2 locuri de parcare libere, când de fapt nu sunt, iar internetul oferit de stâlp nu funcţionează niciodată”. După Robu smart=mincinos. El se crede smart cu cetăţenii. Minte ca despre zona verde planificată la Horticultură.

 12. Buna ziua,s-au facut numeroase sesizari referitor la starea deplorabila in care se se afla str.Apicultorilor,dar fara nici un rezultat.Intre timp strada a devenit concava ,pentru ca desi strada are doar 4m,circula basculante,macarale,masini de mare tonaj de la constructii etc.Nu se pune restrictie de viteza ,nu de tonaj,zgomotul este un bonus!Ar fi necesara o explicatie cum de a fost dirijat tot traficul greu pe aceasta straduta care nu are nici trotuare .POATE VOM PRIMI UN RASPUNS !

 13. Nu am crezut că o să ajungem ziua în care să ne fie frică să ne ducem la mormât să aprindem o lumânare și să ne rugăm? Nu este posibil ca în Timișoara să existe un cimitir mai neîngrijit și plin de gunoaie ca cel din Rusu Șirianu. Am înțeles că mulți din cei care au mormintele acolo sunt plecați din țară, dar aleele principale nu sunt îngrijite și nici pavate! Am făcut mormântul cu placă ca să fie curat, dar macar nu putem să ajungem la el, trebuie să calcăm pe alte borduri pentru că toate cărările sunt pline de iarbă și gunoaie? Avem o vârstă care nu ne permite să facem slalon pe morminte. Vă rugăm din suflet să luați măsuri, că cei care se duc acolo se duc să își aline durerile. Această sesizare este de la un grup de beneficiari care au morminte în acest cimitir și vă rugăm să găsiți o soluție să ne ajutați să mergem cu plăcere la cimitir nu frică și dezgust.
  Așteptăm o rezolvare?

  • Stimați responsabili cu ordinea și curățenia orașului Timișoara.
   Nu sunt singura persoană care privește cu indignare asupra lipsei de bun simț, a proprietarilor de câini.

   Este revoltător să vezi în fiecare zi, trotuarele pline de mizeria lăsată de câini.

   Dacă încerci să atragi atenția unui stimabil domn, doamnă, proprietar al patrupedului, te alegi cu…… Cred că bănuiți ce reacție au tovarășii, am trecut prin astfel de situații.
   Frecvent întâlnesc pe strada Crizantemelor, Alexandru Vlahuță, Mangalia și în alte locuri, proprietarii care își duc câini la plimbare pe Bega.
   De regulă dimineața și seara.

   Pe oricare din aceste străzi, trotuarele și rondul destinat spațiului verde, sunt presărate cu excrementele nevinovatelor animaluțe.
   Avem rugămintea către cei care sunt însărcinați cu ordinea și curățenia, să aibe în vedere doleanțele cetățenilor.

   Dvs aveți autoritatea și responsabilitatea, să puneți lucrurile într-o ordine firească.

   Vă mulțumim anticipat.
   Cu respect.

 14. Buna ziua.Vreau sa sesizez ca pe str Cugir Nr. 20 Sc A in dreptul usii de la intrarea in bloc este un pom care a crescut foarte inalt si care la fiecare adiere de vant loveste cu crengile de burlanul,jgeabul de scurgere a apei fluviale.La o urmatoare furtuna nu ar fi exclus sa le smulga din perete si sa accidenteze vreun pieton in trecere.Rugamintea mea este sa trimitet pe cineva responsabil de toaletarea pomilor stradali.Cu respect. Un locatar.

 15. Bună ziua. Pe str Nicolae Andreescu la nr 30 s-a tăiat un pom uscat întrebarea mea este nu ar fi trebuit sa facă și curat după au lăsat tot pina și cuibul de păsări care era în scorbura doar e domeniul public ,plătiți din banii noștri mulțumesc

 16. 1.Bună ziua . Mă adresez dumneavoastră cu rugămintea de a analiza necesitatea realizării unui sens giratoriu ,semafor ,ce considerați , la ieșirea de la Metro în Calea Sagului. Este o adevărată aventură, mai ales în orele de virf , vis a vis este intrarea într o zonă industrială. Mulțumesc . 2 . În zona Freidorf ,intersecția str. M. Hoinic cu str Andreescu , în sensul spre str.I. Slavici ,respectiv loc. Utvin ,este după o curbă ,relativ blîndă . Ieșirea din str. M.Hoinic în str. Andreescu se face dificil în sensul spre oraș, este foarte aproape de curbă. Vis a vis de această ieșire din str. M.Hoinic este plantată o oglindă, dar este o măsură insuficientă . Consider necesară montarea unei limitatoare de viteză pe sosea ( pe asfalt, denivelare de cauciuc ) pe str.Andreescu în sensul spre Utvin ,la trecerea de pietoni cu str. Filimon . Menționez că incidentele sînt foarte dese pentru cei (conducătorii auto )care ies din str. M.Hoinic în str Andreescu (colt de nord al Parcului S. Petofi) și cei mai mulți preferă să și forțeze mașinile (scîrțîit de roți ) pentru a ieși în siguranță. Vă mulțumesc.

 17. Buna ziua.Doresc sa stiu,daca Primaria Timisoara impreuna cu RATT au deschis in garaje centre de vanzare carburanti in bidoane de plastic si butoaie?Ma intereseaza pretul si conditile ce trebuie indeplinite de cumparator.Trebuie sa fie angajat al primariei;Ratt-ului sau simplu contribuabil la bugetul primariei.Distribuitorul cel mai apropiat de mine este sofer RATT si are garajul de unde distribuie in spatele blocurilor;nr107;bl;246;247 Constantin celMare(c. lipovei)Ceilalti distribuie in regim de urgenta firmelor9trei la numar pe aceiasi linie de garaje) O mica problema ar fi parcarile rezidentiale care au fost clarificate printr-o HCL dar nu este respectata de decidenti.

 18. Pe n titulescu nr 21 SC A avem o lupta cu soferi care nu stau in scara noastra Dar parcheaza pe trotuarul cladiri cind iesi masinile Sint pe trotuar trebuie sa inconjori

 19. Va multumesc pt ajutor Dar mai este cite un care inca mai parcheaza imi pare rau de vecinul meu care a luat ammenda El nu avea unde sa parcheze

 20. Buna dimineata Va sesizez fapul ca pe stra cal aradului colt cu str felix intre bl 141 si bloc 142 sa deschis MegaEmage in fata si in spate depozitează pe rampa doar cartoane tomberoane cutie anbalaje ciolofane arunca in pubele fara capac resturi de la raionul de legume ,carne mezeluri care nu mai sunt in perioada de garantie se aduca cani pisici șobolani porumbei o mizerie miros de nu poti sta in casa, inca un aspect au camere vedeo pe exterior ne simtim monitorizati pe toti care esim din casa scari , iar angajati care lucreaza la mega-image es la tigara si rad vorbesc uita ca desupra lor locuiesc proprietari .Multumim sper sa ia cineva sesizarea in consideratie reclamatia .

 21. BUNA ZIUA,
  AS DORI SA-MI COMUNICATI CINE RIDICA – SI DACA RIDICA CINEVA – RESTURILE VEGETALE (CRENGI,FRUNZE,ETC) DE LA CASELE SITUATE PE STRADA MARTIR JANOS PARIS NR.10A DIN TIMISOARA.
  IN CAZUL UNUI RASPUNS POZITIV, ROG SA MI COMUNICATI CUM TREBUIE AMBALATE RESTURILE VEGETATLE;(IN SACI SAU LEGATE…)
  MULTUMESC,

LĂSAȚI UN MESAJ