Timişorenii pot face sesizări online. S-a lansat aplicația Primăria Timișoara!

920

Drumurile şi teancurile de documente vor dispărea din viaţa timişorenilor care au treburi la Primărie. A fost lansată o aplicaţie prin care oamenii pot face sesizări oficiale, pot afla stadiul întocmirii unor documente, pot descărca formulare sau pot afla ce evenimente pregătesc autorităţile.

„Avantajul principal este că face o legătură directă şi automată cu fluxul de documente al Primăriei Timişoara. Aplicaţia se găseşte în Appstore şi Google Play, vom vedea dacă vom schimba denumirea ei, acum e Primăria Timişoara”, spun cei care au creat aplicaţia.

Odată instalată aplicaţia, timişorenii se pot loga cu contul de Facebook. Astfel, dacă mergeţi pe stradă pur şi simplu şi vedeţi o groapă, de exemplu, o sesizaţi prin aplicaţie. Informaţiile ajung direct prin e-mail la funcţionarii din primărie. De asemenea, parcările neregulamentare pot fi şi ele semnalate, iar sesizările ajung direct la Poliţia Locală.

Aplicaţia nu a costat bugetul nimic, este făcută gratuit de o companie şi donată primăriei. Nicolae Robu susţine că a reuşit, în mandatul său să optimizeze oraşul şi chiar să îl facă Smart City. El a amintit de plata parcării prin SMS, de parcarea smart de la Modex sau de stâlpul de internet wireless din Piaţa Victoriei. Din păcate, ultimele două funcționează doar teoretic. Practic, tabela de la parcarea Modex arată mereu că sunt 1 sau 2 locuri de parcare libere, când de fapt nu sunt, iar internetul oferit de stâlp nu funcţionează niciodată.

8 COMENTARII

 1. buna ziua
  Vrea sa sesizez si pe aceasta cale despre un capac stradal de la un camin de vizitare (se pare ca apartine de cei de la semaforizare) cazut intr-o parte, si nu putem intra cu masina in curte.
  locatia este pe bd. Take Ionescu colt cu Filipescu in fata Loteriei Romane. Am mai anuntat de o saptamina dar cum era de asteptat nu a intervenit nimeni. Poate acum.
  Va multumesc

 2. Mda! „Multumesc” Primariei Timisoara, ca după mai bine de 2 ani de zile, mai precis din data de 1 septembrie 2016, ne-au rezolvat iluminatul stradal! Reamintesc un fapt, verificabil în arhiva 112 ca a luat foc un bec stradal………. eh, de atunci, până în data de de 11 februarie 2019, nu s-a aprins niciun bec stradal! Impozitul l-am plătit mereu la zi, în toți anii, în schimb! Nu era obligația primariei careia i-am plătit impozitele, să asigure iluminatul public? Era! Sesizări am mai facut catre Primaria tovarasului `lae robu, dar mi-a dat cu flit, normal! Însă acuma, când se pregătește campania electorală, consilierii nemernicului robu, sunt cei mai de treabă bugetari în slujba cetățenilor, călcați in picioare până acuma! Hai sictir robu `lae, traficant de influență când erai rector la Poli! Să spun mai multe detalii? Tu hotărăști, în funcție de cât de corect ești ca primar! Îți urmăresc activitatea, în direct, nu pe internet!! Dă-ți demisia că e mai bine, pnl-istule criminal prin acțiunile pe care le ignori și care sunt vitale pentru cetățenii Timișoarei!

 3. Pe strada Mures de la intersectia cu strada Victor Gaga, spre est, strada e plina de pamant. Se lucreaza la excavarea fundatiei unui bloc si masinile sunt pline pe roti de pamant !!!!!!!

 4. Pe intrega strada Gheorghe Lazar este o mizerie de nedescris, iar in parcarile de la blocurile din dreptul nr, 29 sunt tot felul de gunoaie lasate si nematurate de luni de zile, nemaivorbind de spatiile verzi din fala blocurilor care au un aspect deplorabil. Asa pregateste primaria orasul pentru a fi capitala europeana?! Pare un oras din lumea a treia!!! Rusine! Si ce sa spun de atatea case si palate a caror fatade se scorojesc…..si nu vreau sa ma gandesc ce este în interiorul lor. Faceti curatenie pana nu vine iar valul de gandaci, sobolani, etc…etc…

 5. Buna seara . va rog din suflet daca se poate rezolva iluminatul din parcul Asociatiei de Proprietari str.Regimentul 13 Calarasi nr.08.In acest parc sunt 3 stalpi cu lampi si care nu mai functioneaza de vreo 2 ani.
  Seara este intuneric bezna si la oamenii care trec pe acolo le este frica .Multumim !

 6. În spațiu verde din spatele blocului str. Vasile Lucaci nr. 13, la furtună s-a rupt o creangă dintr-un tei,în data de 30 aprilie au fost angații de la spații verzi
  și au tăiat o creangă de la un nuc rupt la furtună la blocul din fața noastră,i-am chemat să taie și la noi și au refuzat,au spus că nu ia chemat nimeni. Vreau să fac o sesizare,ei vin în număr mare se uită și nu fac nimic. Parcul are crengi uscate ,rupte ,copaci uscați. Administrarorul nostru au depus la primărie în fiecare an solicitare de cosmetizare și nu s-a întâmpat nimic.Toată zona din zona tipografilor arată jalnic.

 7. Saptamana trecuta s-a plombat strada din fata soceitatii noastre SC Procar Timisoara SA , in Calea Sagului nr. 138 B , azi sunt gropi din nou . Va rugam sa faceti ceva bun si sa astfaltati si parte de langa carosabil atat pe portiunea din fata noastra cat si in fata societatii Glissando , unde sunt gropi foarte mari . Va multumim .

 8. copaceanu gheorghe-martin
  la paretrul casei cu un etaj se afla o sal de jocuri,pacanele,.cetatenii care joaca aici ies foarte desw afara din sala si produc zgomote,vociferari,muzica disko la masinile lor, parcare pe trotuar.Deranjul este permanent zidei,noapte de noapte..Din pacete si urineaza pe poarta casei desi au un wc-u in interior.Consuma alcoo si devin chiar violenti.Recent au stricat si fantana arteziana din intersectia,bulRegele Carol cu str.Vacarescu prin introducerea un ui detergent.
  Consider si la fel si alti locatari din casa considera ca aceasta sala de jocuri ar trebui inchisa sau mutata undeva in afara orasului.Sala este visd a vis de o Scoala generala elementara I-8 clase.
  Incet,incet aceasta sala devine un pericol pentru locatarii casei noastre si avecinilor si chiar pentru scoala.Astept un raspun sai pot da si alte detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ