Timişorenii pot face sesizări online. S-a lansat aplicația Primăria Timișoara!

367

Drumurile şi teancurile de documente vor dispărea din viaţa timişorenilor care au treburi la Primărie. A fost lansată o aplicaţie prin care oamenii pot face sesizări oficiale, pot afla stadiul întocmirii unor documente, pot descărca formulare sau pot afla ce evenimente pregătesc autorităţile.

„Avantajul principal este că face o legătură directă şi automată cu fluxul de documente al Primăriei Timişoara. Aplicaţia se găseşte în Appstore şi Google Play, vom vedea dacă vom schimba denumirea ei, acum e Primăria Timişoara”, spun cei care au creat aplicaţia.

Odată instalată aplicaţia, timişorenii se pot loga cu contul de Facebook. Astfel, dacă mergeţi pe stradă pur şi simplu şi vedeţi o groapă, de exemplu, o sesizaţi prin aplicaţie. Informaţiile ajung direct prin e-mail la funcţionarii din primărie. De asemenea, parcările neregulamentare pot fi şi ele semnalate, iar sesizările ajung direct la Poliţia Locală.

Aplicaţia nu a costat bugetul nimic, este făcută gratuit de o companie şi donată primăriei. Nicolae Robu susţine că a reuşit, în mandatul său să optimizeze oraşul şi chiar să îl facă Smart City. El a amintit de plata parcării prin SMS, de parcarea smart de la Modex sau de stâlpul de internet wireless din Piaţa Victoriei. Din păcate, ultimele două funcționează doar teoretic. Practic, tabela de la parcarea Modex arată mereu că sunt 1 sau 2 locuri de parcare libere, când de fapt nu sunt, iar internetul oferit de stâlp nu funcţionează niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ