Timișorenii, nevoiți să treacă pe roșu din cauza timpilor mari de așteptare la trecerile de pietoni

1157

Timpii de așteptare pentru traversarea mai multor străzi din Timișoara de către pietoni sunt prea mari. Un experiment inedit demonstrează acest lucru și faptul că orașul s-a dezvoltat în favoarea șoferilor și nu a pietonilor sau a bicicliștilor.

Ana Munteanu, reprezentantul comunității bicicliștilor din Comisia de circulația a Primăriei Timișoara, a măsurat timpii de așteptare la unele semafoare pentru pietoni. Se pierd minute bune până când se face verde, așa că mulți aleg să treacă pe roșu, punându-și viața în pericol.

”Ieri le-am dus ceai cald pietonilor din Piața Sinaia!
Zilnic mii de timișoreni își pun viața în pericol, traversând pe roșu!
Săptămânal citim știri care anunță noi și noi victime ale accidentelor rutiere. Viața noastră și a celor dragi nouă ar trebui să fie o prioritate pentru administrația publică locală”, a scris Ana Munteanu pe Facebook.

Experimentul are menirea de a atrage atenția autorităților că și pietonii au nevoie de atenție. Ana Munteanu speră că experimentul va avea eucou, iar responsabilii vor modifica timpii de așteptare la semafoare pentru pietoni.

3 COMENTARII

  1. Trotouare lasate in santier, desi strada s-a renovat de 4 luni. Masini pe trotouare. Semafoare prost sincronizate. Mersul pe jos in Timisoara, a devenit o bataie de joc la adresa pietonilor.

    Semaforul de la ISHO, chiar daca e apasat, uneori nu se face verde si pietonii trebuie sa astepte 2 ture. Mai bine de 2 minute ca sa treaga in fuga, pentru ca verdele tine 15 secunde.

    Cand mergi dinspre Continental spre Posta mare, trebuie sa astepti sa treci pana la jumate si pe urma sa mai astepti o tura pentru cealalta jumatate, pentru ca sunt sincronizate prost.

  2. Marele Carmaci va fi reales doar de siferi, batjocura la adresa pietonilor nu se rezuma doar la minutele lungi de asteptare, ci si la trotuarele facute praf si devenite santuri cu noroi in plin centru:Str Eminescu, Loga, Revolutiei, si toate adiacentele….

  3. Toate trotuarele pline de noroi de la firma de cablu Digi ,care a săpat ptr cablul optic și apoi lăsat în urmă kilometrii de șanțuri neasfaltate pe trotuare. Primăria lui Robu deși sesizată , se face că nu vede

LĂSAȚI UN MESAJ