Timișorenii, încurajați să doneze sânge: „450 ml înseamnă viață”

521

Timișorenii sunt încurajați de Biserica Speranța din oraș să meargă să doneze sânge pentru cei aflați în nevoie. În acest sens, în perioada 22 – 24 martie este organizată acțiunea „Donează sânge – 450 ml înseamnă viață”, la Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Martir Ciopec, nr. 1.

Donează și tu sânge! Pentru cei sănătoși nu e o pierdere. Pentru bolnavi e o adevărată speranță la viață. 450 ml înseamnă viață! Ia și tu parte la această campanie și donează sânge în următoarele zile (ora 08.00-12.00). Fă o faptă bună și oferă viață semenilor tăi din Timișoara„, transmite Biserica Speranța pe Facebook.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, au greutate peste 50 kg, puls regulat, care nu au suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, femeile care nu sunt gravide sau în perioada menstruală. De asemenea, este recomandat să nu consumați grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării, să nu fiți sub tratament pentru diferite afecțiuni. Totodată, nu pot dona sânge persoanele care au sau au avut următoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (pzoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatită de orice fel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ